Усик переміг Джошуа

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2022 568
Усик переміг Джошуа роздільним рішенням суддів і зберіг чемпіонські пояси у важкій вазі
Getty Images

        Бій Олександра Усика проти Ентоні Джошуа є головною боксерською подією 2022 року у надважкій вазі. Усик та Джошуа вдруге зустрілися у поєдинку за звання чемпіона світу, цього разу у статусі чемпіона ішов українець, повідомило "Суспільне".

Для Усика цей поєдинок був лише четвертий у суперважкій вазі і перший у статусі чемпіона у цій ваговій категорії. Джошуа ж вдруге намагався повернути собі титули і знову - у Саудівській Аравії, що йому вдалося у грудні 2019-го проти Енді Руїса.

         Перші три раунди пройшли за переваги Джошуа. Британець частіше влучав по Усику, і лише у четвертому українець почав повертати перевагу під себе.

У п'ятому-сьомому раундах боксери почали частіше відкриватися. Більшу перевагу мав Джошуа, однак Усик намагався його не відпускати. А у восьмому раунді британець завдав кілька небезпечних ударів по корпусу українцеві.

Дев'ятий раунд ледь не став ключовим у бою. Джошуа ледь не закінчив поєдинок достроково: одразу кілька серій влучних ударів, після яких Усик таки зміг встояти. У десятому українець зміг відповісти тим самим, однак у 11-му Джошуа знову "ввімкнувся".

 Тож визначати переможця довелося суддівськими записками - за 12 раундів боксери не відправили один одного в нокаут. Вони роздільним рішенням визначили переможцем Усика - українець зберіг звання чемпіона світу!

  • Бій за звання чемпіона світу у суперважкій вазі

Олександр Усик переміг Ентоні Джошуа роздільним рішенням суддів: 115-113, 116-112, 113-115.

Усик - Джошуа: відео та найкращі моменти бою
AP

Хайлайти бою Усик - Джошуа.

Бій Усик - Джошуа за звання чемпіона світу у надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBF, IBO, а також вакантний титул The Ring пройшов усі 12 раундів. Переможець був визначений рішенням суддів, які, на відміну від попереднього поєдинку, розділилися, хоча й визнали новим чемпіоном Олександра Усик.

Роздільне рішення суддів пов'язане через те, що британський боксер досить часто атакував українця та мав можливість відправити його у нокдаун у 9-му раунді після серії ударів. Відео Усик - Джошуа підтверджує, що перевага у поєдинку була за британцем, проте наш земляк у відповідь наніс кілька потужних ударів та мав переможні раунди. Надважка, заслужена перемога. Вітаємо Олександра Усика і Україну!

      Побачити найкращі моменти бою, відео можна в огляді бою: хайлайти Усик - Джошуа.

Окрім цього, у відео бою Усик - Джошуа є яскраві моменти у заключних чотирьох раундах, коли боксери почали частіше відкриватися та пропускати удари один від одного.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ