В Одеській області обліковують тварин в приватному секторі, поголів'я яких зменшилося з початку року на 7 %

За матеріалами інтернет-видань 15.12.2023 184
В Одеській області обліковують тварин в приватному секторі, поголів'я яких зменшилося з початку року на 7 %

За інформацією Департамента аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА, на території Одеської області триває ідентифікація та реєстрація тварин у приватному секторі. Станом на 1 грудня 2023 року в області за поточний рік ідентифіковано та зареєстровано 3822  голів ВРХ, 20134 - свиней і  4265 голів ДРХ.
Зазначається, що необхідність ідентифікації викликана зменшенням кількості тварин в Одещині. У порівнянні з 2020 роком у всіх категоріях господарств поголів’я ВРХ, овець і кіз скоротилося на 97 260 голів. Це на 28% менше, ніж у 2020 році, а у 2023 році – на 18 646 голів, що на 7% менше, ніж торік.
Фахівці особливо стурбовані станом справ у приватному секторі. У ньому зосереджено 76% поголів’я ВРХ, в т.ч. корів – 84%, овець – 82%, кіз – 98%. Лише за 2023 рік  поголів’я тварин у приватному секторі скоротилося на 7%, в т.ч. ВРХ -  на 6%, корів -  на 6%, овець – на 10%.
На думку експертів, однією з основних причин такої ситуації є недостатня кількість наявних кваліфікованих працівників  в агросекторі, саме у тваринництві.
Додамо, що вчасна ідентифікація  та реєстрація тварин надає власнику можливість вільно отримувати документи  на переміщення  та забій тварин; засвідчити право власності на тварину; вільно реалізовувати продукцію, отриману від тварини; застрахувати тварину; отримувати передбачені державою або місцевими органами дотації, компенсації за проведення ідентифікації тварин.

 

Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ