В подальшому на тракторі в полі працюватимуть навіть жінки, - Валерія Фурманова

Марина Бабич 22.03.2023 503
В подальшому на тракторі в полі працюватимуть навіть жінки, - Валерія Фурманова

Питання мобілізації працівників АПК Кіровоградщини стало цього року викликом. Про це зазначила на пресконференції  директорка департаменту АПК Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова. За її словами, на даний час багато робітничих спеціальностей в агросекторі області мобілізовано, або люди пішли самі захищати рідну землю.

"Проблема є, тому що це відбулося на початку року. Для того, щоб навчати трактористів, машиністів потрібно 7 місяців. Не можливо так швидко переорієнтуватися і перенавчити. Господарства вже налаштовуються на те, що в подальшому працювати на тракторі в полі будуть або не військовозобов'язані, або навіть жінки.
За даними департаменту, потреба в кадрах на сьогодні складає (не тільки в машиністах, трактористах, а й в агрономах) 614 осіб. На обліку в центрах занятості перебуває близько 500 осіб. Є перспектива підготовки цих кадрів закладами професійно-технічної освіти. Але перший випуск у них буде в червні. Тому проблему фахівців господарства вирішують бронюванням, зокрема. Хоча новий порядок бронювання складний і довготривалий у часі. Всі дані стікаються до Генштабу і там приймаються рішення по кожній людині. За новою постановою наразі поки що немає заброньованого жодного працівника сільського господарства в області", - відповіла Валерія Фурманова на запитання про хід мобілізації в АПК регіону.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ