Велика допомога маленької Литви: 1, 6 млрд на озброєння і 0, 4 млрд на безпеку шкіл України

За матеріалами інтернет-видань 14.04.2024 361
Велика допомога маленької Литви: 1, 6 млрд на озброєння і 0, 4 млрд на безпеку шкіл України

  Україна отримає 1, 2 млрд євро на зброю та ще 0,4 млн на мирні цілі.

   Джерело: "Інформатор".

  У 2024 році Литва передасть до фонду підтримки України, який створив Європейський Союз, суму в 1, 2 млрд євро. Ці гроші будуть витрачені на придбання боєприпасів та озброєння для Збройних сил України. Окрім того, литовський уряд виділить 0,4 млн євро на удосконалення систем безпеки в українських школах.

   Як заявила на брифінгу для преси у Львові міністр внутрішніх справ Литви Аґне Білотайте, литовський уряд та литовське населення беззаперечно перебувають на боці України та розуміють важливість надання допомоги. Литва готова надавати підтримку у військовій та цивільній сферах, оскільки прекрасно розуміє, що Україна зараз захищає усю Європу.

"Ми б хотіли наголосити, що, можливо, ми і невелика країна, оскільки наше населення нараховує три мільйони людей. Але сума допомоги, яку ми надаємо, сягає 1 мільярд 200 мільйонів євро. Ми будемо докладати абсолютно усі зусилля, щоб продовжувати підтримувати вас, і будемо стояти з вами до перемоги", – пообіцяла вона.

   Зазначимо, що увесь фонд підтримки України, який створив Європейський Союз для України, складає п'ять мільярдів євро. Тобто одна тільки Литва зробила внесок, який складає майже 25% фонду. Гроші з фонду будуть витрачатися на закупівлю боєприпасів, техніки та озброєння для ЗСУ, а також на підготовку українських військових.

Один з найкращих союзників

   Нагадаємо, що Литва, в рамках підтримки України, планує закупити близько 3000 FPV-дронів місцевого виробництва. Очікується, що безпілотники будуть передані українським військовим уже цього року. Це стане суттєвим доповненням до вже наданої допомоги, яка перевищила 1 мільярд євро, половина з якої – військова.

   Також Литва постійно передає Україні пакети військової допомоги; попри те, що це невелика країна, вона сильно допомагає ЗСУ. Самі литовці кажуть, що так вони інвестують у власну безпеку, оскільки після України російські терористи нападуть на країни Балтії.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ