Велосипедом до школи

За матеріалами інтернет-видань 23.02.2022 683

В українських  школах учнів навчатимуть безпеці руху на велосипеді. Нині розробляється навчальна програма за участю представників Міністерства освіти і науки, народних депутатів, поліції, освітніх експертів і громадських організацій. Крім розробки навчальної програми, передбачено навчання 150 веломенторів та веломенторок з-поміж поліцейських, велоактивістів і вчителів. У 15 школах з 12 різних областей України, відібраних за результатами відкритого конкурсу, будуть встановлені сучасні криті велопарковки.

Заклади освіти отримають набори велоінструментів та навчальні велосипеди з шоломами, а також  методичну допомогу в облаштуванні навчального майданчика та у проведенні велофестивалю на базі школи.

За словами Ангеліни Гусар, координаторки проекту U-Cycle, найпоширеніша причина смертності дітей та підлітків в Україні – це ДТП. Інтеграція навчального курсу з безпеки руху на велосипеді у ЗЗСО забезпечить захист школярів як учасників дорожнього руху, особливо у громадах, де велосипед є одним із основних видів транспорту.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ