Весна буде затяжною, - фермер Володимир Каллаур

Григорій Давиденко 01.03.2024 468
Весна буде затяжною, - фермер Володимир Каллаур

    На фото: Володимир Каллаур (справа, робить відео) під час відбиття атаки рейдерів (один із них в центрі фото) на його поле 5 липня 2022 року, зі своїм адвокатом, Нацполіцією та керівництвом Нивотрудівської селищної ради

    Фото автора.

  Так вважає народний синоптик, 51-річний голова ФГ "Калаур" Володимир Каллаур із села Новоукраїнське Апостолівського району. Як відомо постійним читачам «Фермера Придніпров’я», він минулого року майже стовідсотково передбачив, якою буде погода весною, влітку, восени і взимку. Свій дар прогнозувати погоду допитливий Володимир Григорович виробив поступово, на основі 31-річної фермерської праці на землі, народних прикмет, почутих спостережень старших віком хліборобів.

- Кожному фермеру, і мені в тому числі, дуже важливо знати, якою буде погода хоча б у найближчі дні, коли пора сіяти, очікувати дощів, коли розпочинати жнива і т. п. Тому доводиться грунтовно займатися аналізом кліматичних і погодних змін, - повідомив Володимир Григорович телефоном.

У перший день весни усіх землеробів цікавить, якої саме погоди чекати благодатної пори пробудження природи. Володимир Григорович залюбки поділився власними передбаченнями і підтвердив попередні зимові:

- У січні дійсно було холодно, ожеледь трималася днів десять. Дерева, усі поля були вкриті кригою, коли йдеш, вона лущала під ногами. Думав, це суттєво вплине на озимі, проте ячмінь і пшениця тепер хороші. Весна, за всіма ознаками і датою Великодня 5 травня, буде затяжною. А інії, що були, вказують на те, що в травні і червні добряче дощитиме. Також, за прикметами, цьогоріч буде гарний урожай кукурудзи.

   Фермери Апостолівщини, як і більшості країв Січеславщини, вже в полях. Підживлюють озимі по мерзлоталому грунту, вдень боронують ріллю, аби зберегти незначну зимову вологу. Хай новий хліборобський сезон дарує усім сприятливу погоду, добрі урожаї з попитом і основне — перемогу України над ворожим перекотиполем.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ