Viber - групи «Чужий в селі» допомагають підтримувати порядок і безпеку у Новоолександрівській ТГ Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 03.01.2023 721
Viber - групи «Чужий в селі» допомагають підтримувати порядок і безпеку у Новоолександрівській ТГ Дніпропетровщини

За ініціативою поліцейських офіцерів Новоолександрівської  територіальної громади в меседжері «Viber» створені групи з назвою  «Чужий в селі». Завдяки таким групам у  кожному населеному пункту громади впродовж року налагоджувалась взаємодія поліції та громадян. Повідомила Новоолександрівська ОТГ Дніпровського району Дніпропетровської області.
Зазначено, що таким чином, мешканці громади  виконують також роль поліцейських: виявляють незаконні  приймальні металобрухту, повідомляють про порушників правил благоустрою та громадського порядку, фіксують випадки  керування  транспортом людьми у алкогольному чи наркотичному стані.  
Швидка реакція зі сторони поліції чи органів місцевого самоврядування, які  присутні в цих групах, сприяє вчасному затриманню порушників або попередженню злочина. Як приклад, мешканець Волоського повідомив про дивну особу на  центральному кладовищі. При її перевірці виявлено, що вона - місцева мешканка, нібито збирає харчі на могилках, а насправді викопує молоді посаджені  туї. Згодом жінка зізналася, що планувала продати рослини.  
Іще один випадок, який допоміг власнику повернути втрачене майно. Господар поставив на городі водяний насос, а коли повернувся, його не стало. Він повідомив групу, і офіцери незабаром вставновили, що раніше судимий мешканець села Новоолександрівка проходив повз город і вкрав пристрій для продажу.
У грудні через словесний конфлікт біля магазину був тяжко побитий житель села Новоолександрівка. Він з множинними тілесними ушкодженнями поступив до 16 лікарні Дніпра. На жаль, чоловік помер, а підозрюваний, раніше судимий, перебуває в СІЗО м. Дніпра.  
Додамо, що на території Новоолександрівської ОТГ розташовано 14 населених пунктів, де  мешкає 11 785 громадян. За порядком слідкують 2 поліцейські офіцери громади. Наразі  у Новоолександрівці встановлено перші 16 камер відеоспостереження та розроблено детальні плани зі  встановлення таких камер на всій території ОТГ та в кожному населеному пункті окремо.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ