Вибух на понівеченій «Великим Крадівництвом» дорозі в Китайгороді

Григорій Давиденко 11.09.2022 344

 «Велике будівництво» на Дніпропетровщині використовує крадений пісок Фото: СтопКор

        Ваговози ТОВ "Автомагістраль південь" із краденим піском знищили дороги в Китайгороді.

       У час війни будь-який несподіваний гучний звук мимоволі сприймається за дії ворога. Сьомого вересня біля 18-ої вечора в Китайгороді Царичанського району по вул. Китайгородській, неподалік магазину "Два куми", пролунав гучний вибух. Коли стривожені місцеві жителі підбігли до місця події, то побачили бус із Полтавщини зі щойно лопнутим скатом. Він наїхав на камінь на дорозі, яких там повно. Від гучного вибуху під час війни налякалися, морально постраждали більше десяти пасажирів, водій бусу і сусіди. Полтавчани дивувалися, як можна їздити по такому камінню на колишній дорозі, знищеній ваговозами «Великого Будівництва»? Поліцію для фіксації ДТП, притягнення винних до відповідальності потерпілий водій не викликав.

       Слід зазначити, що для важких автомобілів із будівництва траси Н – 31 Дніпро – Київ була намічена технологічна дорога поза Китайгородом, під сосновим лісом. У цьому два роки тому запевнив жителів сільський голова Сергій Турський. Але згодом у селі за його сприяння відкрили незаконний піщаний кар’єр, і ділки «Великого Крадівництва» погнали 40-тонні вантажні «Мерседеси» дорогами Рудька – Китайгород і Китайгород – Цибульківка, прямо повз людські хати. Кілька разів жителі села із громадою «Стопкорупції» перекривали їхній рух, та нічого не допомогло.

          Обидві дороги були знищені, асфальт провалився, виникли ями до коліна.

Дорожники спробували зарадити біді за допомогою доменного шлаку, але це мало допомогло.

       - По вулицях Китайгородській і Заводській ніяк їхати ні машиною, ні велосипедом, а тим паче іти пішки, - обурюється дружина військовослужбовця ЗСУ Людмила Теодорович. – По дорозі або глибокі ями, або велике каміння. Доки жителям Китайгорода і гостям села стрибати по цих "трамплінах", дихати доменним шлаком, що фонить? У сухі дні автомобілі здіймають такий ядучий пил, ним ніяк дихати. Розуміємо, війна, але і нові дороги будують, навіть неподалік білорусі, а тут і підлатати не можуть.

     Громадськість села 9 вересня звернулася з приводу ремонту знищених шляхів до голови Служби автодоріг у Дніпропетровській області Олександра Коломійцева. Він пообіцяв, після повернення з Києва, подумати про дороги Китайгорода.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ