Відбудуться радикальні підвищення податків

Микола Ясень 20.06.2024 509

Перш, ніж читати наступну новину, на яку тільки і здатні слуги народу в парламенті та урядовці у своїх затишних кабінетах, пропонуємо подумати над тим, що трудів великих і не треба підвищувати і підвищукати податки, далі уже нікуди. Але ж далі - це тугіше й тугіше затягувати на шиї (чи горлі) українців зашморг. Звідси у нас і друге запитання: а чи не краще і чи не правильніше та справедливіше буде відбирати безмірно й безсовісно награбоване корупціонерами і злодіями усіх мастей? Особливо у тих, хто грабував і грабує зараз, коли Україна під окупацією і воює за свою цілісність та незалежність! Бо ж "пересічний", як ще недавно полюбляли висловлюватися, український люд і відстоює в першу чергу рідну державу на фронтах війни у той час, поки очманілі й подурілі посадовці в усіх зверху й донизу органах влади, а разом з ними й нардепи і правоохоронці та судочинці, узаконені, якщо хочете, ухилянти, переймаються лише тим, щоб набивати власну пельку і власні кишені. А ще щоб, виходить, останню свитину з народу знімати! Хіба не так? Хіба це неправда? 

Втім, далі читайте офіційне повідомлення все одно, що із серії Єдиних новин.

1

Пропозицій щодо підвищення податків, зокрема військового збору, очікують від уряду найближчим часом. З огляду на ситуацію, вони будуть радикальними. Про це в коментарі Еспересо в кулуарах парламенту сказав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев, пише agronews.ua.

Говорячи про те, наскільки реальними є чутки про підвищення військового збору й податку на додану вартість, Гетманцев зауважив, що таких пропозицій від Кабміну очікують уже найближчим часом. 

“Ми з вами неодноразово чули від міністра фінансів, міністра оборони інформацію про те, що в бюджеті є певне недофінансування військових видатків. Це недофінансування вимірюється сотнями мільярдів гривень. Це дуже великі гроші, які не можна закумулювати точковими рішеннями або, скажімо, за кошт детінізації навіть, бо ресурс від детінізації вже використовується. У нас вже є перевиконання бюджету, але цей ресурс не зіставний з тими потребами, які є. Яким чином покрити ці видатки, ми очікуємо позицію від Кабінету Міністрів”, – сказав він. 

Гетманцев додав, що ситуація є доволі серйозною.

“І зважаючи на те, що ситуація є достатньо серйозною, очікуємо такі пропозиції найближчим часом. Якими будуть ці пропозиції, я не готовий говорити, але розумію, що вони будуть достатньо радикальними”, – наголосив Гетманцев.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ