Військовий збір і ПДВ підвищують, а податків на розкоші зовсім не буде

Микола Ясень 03.10.2024 160

Або розумний на речі Гетманцев з Верховної Ради, а що клявся бути слугою народу забувся

В Україні хочуть підвищити військовий збір і ПДВ, проте податку на розкіш не буде

ФАКТ І НАШ КОМЕНТАР

Гетманцев виступив за підвищення військового збору і ПДВ, але проти податку на розкіш. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua. І надає слово "слузі народу". Читайте:

“Коли держава приходить до людей і каже: нам не вистачає на армію ось стільки, будь ласка, давайте кожен із нас скинеться на цю святу мету, і потрібно швидко, для цього є тільки дві відповіді на сьогодні – це військовий збір і ПДВ”, – сказав нардеп.

Отож на його думку, тільки два ці податки і здатні швидко зібрати гроші в бюджет з усіх платників рівно та справедливо.

За його словами, у першому пакеті пропозицій, поданому в середині липня, була згадка про зміну ПДВ. Але у проєкті, винесеному в сесійну залу, її вже не було після тривалих консультацій.

“Були аргументи за, були аргументи проти. Були сумні очі Мінфіну – я розумію цей погляд і становище, в якому опинився Мінфін. Але політично, на рівні команди, було прийнято рішення, що ми залишаємо саме цей податок (стандартну ставку ПДВ 20% – ред.)”, – сказав нардеп.

Крім того, були ще й економічні наче аспекти.

“Наприклад, регресивний характер податку на додану вартість з одного боку, з іншого боку – його прямий вплив на інфляцію. Натомість військовий збір не впливає на інфляцію негативно, я б сказав навіть – позитивно впливає. Але якщо б ви мене запитали, з урахуванням потреб бюджету зараз, у реальній ситуації, а не для того, щоб зібрати лайки, то необхідно піднімати і військовий збір, і ПДВ, не чіпаючи інших податків”, – додав депутат.

І далі Гетманцев переконує, що запровадження податків на розкіш малоефективне.

“Коли ми починаємо визначати вичерпний перелік предметів розкоші, ми ніколи не можемо ні з ким домовитися. Завжди хтось почуває себе ображеним, а хтось у виграші”, – сказав депутат.

За його словами, критику викликали, зокрема, запропоновані ставки на окремі товари.

“Чому ювелірка мала платити 30%, за автомобілі – 15%, а за квартири та банківське золото – 5%. Ніякої не було аргументації. І, справді, її, напевно, не може бути”, – зазначив Гетманцев.

Ще одним аргументом проти цих податків був їхній нібито невеликий (?) фіскальний ефект.

“Ми отримуємо досить велику групу незадоволених і фіскальний ефект у розмірі трьох-чотирьох мільярдів від запровадження будь-якого з цих видів податків”, – каже нардеп.

Так от, при цій нагоді змовчати аж ніяк не можна. Причому відразу заявляємо, що лайків від нас, а відтак і від народу Гетманцев не діждеться. Це ж так треба викрутити, що народ мусить мовчки вивертати свої кишені і не висловлювати навіть незадоволення, а ось що багачі-багатії, розікравши державу до дірок у всіх рівняв бюджетів та продовжуючи цупити з нього зажерливими апетитами, будуть дуже сердитися і гніватися, висловлювати невдоволення та не домовлятися (!?) з владою, навпаки ображатися на неї, коли їх примусити платити податки на  розкоші - однознано і беззаперечно награбовані та накрадені. 

ХІБА НЕ ЯСНО З ЦЬОГО, ЩО НАРОДУ МОЖНА ЗАТИКАТИ РОТИ, ЙОГО МОЖНА ТОПТАТИ І ОБРАЖАТИ Й ДАЛІ, А ОСЬ РОЗБАГАТІЛИХ ДО БЕЗСОРОМНИХ МЕЖ ТА КРИМІНАЛЬНО-КОРУПЦІЙНИМИ І ШАХРАЙСЬКО-ЗЛОДІЙСЬКИМИ МЕТОДАМИ ТАК ЗВАНІ "СЛУГИ НАРОДУ" ЧІПАТИ БОЯТЬСЯ, ЯК ВОГНЮ? ЗАСЬ, ЇХ НЕ МОЖНА ЧІПАТИ Й "ОБРАЖАТИ"- І КВИТ.

ТОМУ РОЗУМНОМУ НА РЕЧІ ПАНУ ГЕТМАНЦЕВУ ПРИХОДИТЬСЯ НАГАДУВАТИ, ЩО КОЛИ ДЕРЖАВА В БІДІ, КОЛИ ВОЮЄ З ЗАГАРБНИКАМИ ТА ОКУПАНТАМИ, ЯКРАЗ ЕЛІТА НАЦІЇ, ЇЇ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ І ПІДПРИЄМНИЦЬКИЙ ЦВІТ У НОРМАЛЬНИХ КРАЇНАХ В ПЕРШУ ЧЕРГУ ВІДДАЮТЬ СВОЮ РОЗКІШ У ВСІХ ВИДАХ, ВІД ДІАМАНТІВ, ЗОЛОТА ТА ПРИКРАС І КІНЧАЮЧИ ДОРОГОЦІННИМ МАЙНОМ НА ПОТРЕБА ФРОНТУ, РІДНОЇ АРМІЇ-ЗАХИСНИЦІ І ЗАГАЛОМ НА ЗМІЦНЕННЯ ОБОРОННОЇ ПОТУЖНОСТІ ДЕРЖАВИ. ВСЕ ДО КОПІЙКИ ЯК КАЖУТЬ - ДО ОТАННЬОГО ЖЕМЧУГУ НА ШИЇ СВОЇХ ЖІНОК. НЕ СПЕРЕЧАЮЧИСЬ ДО РЕЧІ СКІЛЬКИ ЮВЕЛІРКА МАЄ ВНОСИТИ, А СКІЛЬКИ БАНКІВСЬКЕ ЗОЛОТО. 

НЕОДМІННО ВРАХОВУВАТИ Ж І ТЕ, ЩО НА ФРОНТАХ І В ОКОПАХ КРОВ ПРОЛИВАЮТЬ "ПЕРЕСІЧНІ" УКРАЇНЦІ, ДІТИ СЕЛЯН І РОБІТНИКІВ ПЕРЕВАЖНО, А МОЖНОВЛАДЦІВ І ОСОБЛИВО НУ ДУЖЕ ЗАМОЖНИХ ПОТРОШИТЕЛІВ ВІТЧИЗНИ ТАМ НЕ ПРОСТО НЕ ГУСТО, А ПРАКТИЧНО НЕМАЄ. ВІДСИДЖУЮТЬСЯ ВОНИ ВДОМА НА МІШКАХ З НАГРАБОВАНИМИ БАГАТСТВАМИ - ТАК ЖЕ ВИХОДИТЬ?

В ТАКОМУ РАЗІ ПОРА НА ПОВЕН ГОЛОС УЖЕ ГОВОРИТИ, ЩО  СКІЛЬКИ Ж МОЖНА НАРОДУ НЕ ДАВАТИ ПРАВА ЗАЯВЛЯТИ ПРО СВОЇ ІНТЕРЕСИ, ВИМОГИ І... І ПРО ТЕ, ЩОБ І НЕ ПИСНУВ. НЕ ВИЙДЕ ДОВГО ТАК ПРИГИНАТИ УКРАЇНСЬКИЙ ЛЮД, БО РАНО ЧИ ПІЗНО ВІН МОВЧАТИ Й ТЕРПІТИ ПЕРЕСТАНЕ. ТОМУ ЩЕ БІЛЬШ ПОРА ПИТАТИ, ТАК ПОТРІБНА ЧИ НІ ПЕРЕМОГА ЗВІЛЬНЕНИМ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ НА РОЗКОШІ ТА МАЄТКИ І ТОМУ ПОДІБНЕ? ЧИ ПОТРІБНА Й ДОРОГА ТА РІДНА "ВИБРАНИМ" НЕЗАЛЕЖНА І НЕПІДКОРЕНА УКРАЇНА? АДЖЕ  ЯКЩО НАРОД ПОВСТАНЕ, ТО ДОЛЯ ПЕРЕМОГИ ОПИНИТЬСЯ ПІД ВЕЛИКИМ ПИТАННЯМ-СУМНІВОМ. НЕВЖЕ ЦЕ РОЗУМНИМ НА РЕЧІ ДЕПУТАТАМ-СЛУГАМ НЕ ЯСНО? НЕВЖЕ І СПРАВДІ ВОНИ НАВМИСНЕ ДО ФІАСКО Й ВЕДУТЬ ТА ПХНУТЬ УКРАЇНУ?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ