Віталій Портников: Україна і московія ніколи в історії не були партнерами

За матеріалами інтернет-видань 30.05.2024 298

   Український письменник і журналіст Віталій Портников та московитська публіцистка Юлія Латиніна зіткнулися у палкій дискусії. Латиніна намагалася просувати тезу, що українці та московити спільно працювали на благо побудови імперії. Також Латиніна просувала тезу про те, що у імперії українців не пригнічували.

   Портников та Латиніна зустрілися онлайн на запрошення колишнього депутата держдуми рф Марка Фейгіна. Темою ефіру був імперський спадок сучасної росії.

Портников розбив ущент всі тези імперіалістки Латиніної і за це отримав багато схвалення від українців.

Це була інформаційна битва. Латиніна просувала тезу про партнерство українців та росіян. Портников не підтримав цю тезу:

"Ми говоримо про партнерство росіян і українців, ЯКОГО НІКОЛИ НЕ БУЛО".

Цікаво закінчував розмову Портников:

"Через всі ці історичні події я змушений говорити з пані Латиніною... За що мені це?!".

І Портников має зараз рацію. Українці вимушено ведуть діалог з московитами.

Фейгін ж каже, що така дискусія тільки починається. На мою думку, після того як Портников розклав Латиній всі контраргументи – ми маємо завершувати діалог з московитами-імперіалістами.

    Видатні інтелектуальні пасажі Портникова під час дискусії

Хотів би нагадати вам прості історичні факти про наше "видатне" партнерство.

Чому ми після 33 років Незалежності повинні множити всі ті міфи, які Карамзіни та інші імперські історики написали на потіху династії Романових?!

Чому ми повинні всерйоз сприймати нісенітницю, яку одні неграмотні люди написали для інших неграмотних?

   Ми створюємо державу, яка пам'ятає свою реальну історичну, релігійну та церковну спадкоємність.

   Коли українці стали частиною вашої держави, то ніякого партнерства не було. Або ти визнаєш себе росіянином, або ти ворог. Сама концепція російської імперії, де був один народ, поділений на великоросів, малоросів і білорусів, для українського і білоруського народів не передбачала партнерства, а передбачала відмову від своєї національної ідентичності. Ви приймали лише тих людей, хто був готовий стати такими, як ви, але цих людей ви при цьому зневажали, як тільки вони виходили з кімнати.

   Історія України та історія росії – це історія двох різних країн на різних континентах: в Європі і на межі Азії.

   Ми були не партнерами, а зовсім випадковими співмешканцями... Для народів, які потрапили до росії у підпорядкування, росія була підлою і брехливою мачухою. У 1991 році ми змогли від цієї мачухи піти, але вона знову прийшла вбивати, грабувати і ґвалтувати... Ми хочемо, щоб ця мачуха відв'язалася від нас!

   Що вам дійсно вдалося за вашу коротку історію, так це прищепити українцям комплекс національної неповноцінності... українці соромляться себе в собі, соромляться мови своїх батьків чи бабусь і дідусів. Коли вони приїжджали із сільської місцевості до Києва чи інших міст, то не розмовляли українською мовою, тому що їм було соромно.

   Існування нації – це дар для цивілізації, а не трагедія.

   Парафії УПЦ (Української Православної Церкви) в росії заборонені. (Нагадую, що в Україні більше 8000 церков московського патріархату на сьогодні!)

Аргумент Латиніної, що "не одна росія" знищує нації – аргумент переможеного.

Портников повертає дискусію весь час на початок: "ми ж говоримо про партнерство росіян і українців, ЯКОГО НІКОЛИ НЕ БУЛО", але дискусії немає, бо аргументів у опонента немає.

   Вміння працювати з історичними фактами допомагає відрізнити одне "видатне" партнерство від іншого.

Кожен українець має вивчати історію.

Справжню.

Не тільки з дитячих шкільних підручників історії.

   Партнерства українців та московитів не було ніколи. Лише під імперіалістичним гнітом московитів українців зламали. Окупація російською імперією, більшовики, Голодомори, заслання, вбивства, катування... Це і є те "партнерство", про яке каже Латиніна?

Так зване "партнерство" – це було підкорення та злам Української нації. Ми не співпрацювали тоді і не співпрацюємо зараз. московія та Україна – не друзі.

А тому, з боку Латиніної тези про партнерство українців та московитів – це свинство і неповага до жертв репресій.

А тези Латиніної про одвічне партнерство українців та росіян – це ще один доказ, що "хороші руські" теж можуть виявитися імперіалістами. Вони просувають антиукраїнські імперіалістичні тези і намагаються звинуватити Україну у війні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ