«Ворог обстріляв біженців з Херсонщини, є поранені», - Олександр Вілкул

Остап Вернигора 13.05.2022 902

Окупанти заблокували колону біженців із Маріуполя із пораненими

 
Учора ввечері відбувся брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула.
ГОЛОВНЕ :
- Оперативна обстановка в нашому напрямку залишається напруженою, але без суттєвих змін. Наступальні плани орків провалилися. Ворога на території Криворізького району та області немає. Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією.
- За словами "все спокійно", криється велика робота наших Збройних Сил, мужність і героїзм наших воїнів, які щодня воюють на передовій.
- Окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення, у тому числі із застосуванням заборонених фосфору та касет. Зеленодольськ вранці обстріляли з систем РСПО. Один загинув та один поранений. Обидва - абсолютно мирні люди, які вранці пішли на роботу.
- Увечері стався черговий кричущий випадок нелюдяності орків. Артилерія обстріляла мирний конвой біженців, які виїжджали з Херсонщини з Берислава. Орки зібрали їх вранці, тримали під палючим сонцем близько тисячі машин, та лише вдень почали випускати партіями по 200 автомобілів для прикриття руху власної військової техніки. О 16. 00 по конвою миру, який вже знаходився на підконтрольній нам території біля Білої Криниці, орки  завдали підллого удару. Від вибуху снаряду постраждали цивільні, серед яких дитина 2011 року народження. Разом з жінкою 1954 року народження вони отримали осколкові травми. Їм надають всю необхідну допомогу. Жінка знаходиться в одній з лікарень Кривого Рогу.
- Продовжуємо будувати нові оборонні споруди, зміцнювати всі лінії оборони. Лише понад сотню одиниць важкої техніки постійно працює. Допомагаємо матеріально-технічною підтримкою наших військових частин. Купуємо та передаємо військовим сучасні комунікації, ноутбуки, квадрокоптери. Війна триває на новому рівні 21 століття і нашим захисникам все це потрібно для успішних дій.
Разом працюємо заради нашої перемоги, віримо в наші збройні сили!
Сьогодні вранці голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що в ніч на 13 травня надзвичайних подій в Січеславщині не сталося. Він побажав усім жителям краю мирного успішного дня.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ