Вперше понад 8 тисяч населених пунктів України долучилися до мобільної мережі 4G

За матеріалами інтернет-видань 21.02.2022 407

В Україні є майже 19 тисяч населених пунктів, де мешкає менш ніж 500 осіб. Задля їх покриття високошвидкісним інтернетом треба побудувати дуже багато базових станцій.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що вдвічі пришвидшить виділення землі під розбудову мережі 4G.

За словами керівника напряму розвитку мобільного інтернету Міністерства цифрової трансформації Станіслава Прибитька, проєкт "LTE 900"діє у державі півтора роки задля розширення покриття мобільного зв’язку в сільській місцевості.

У липні 2020 року мобільним операторам надали оновлені ліцензії для діапазону радіочастот 900 МГц. Це дозволило надавати послуги в технології 4G. Оскільки ці частоти входять за своїми технічними характеристиками до так званих частот "покриття", їх доцільно використовувати в сільській місцевості, охоплюючи відносно велику площу на кілька кілометрів.

Як зазначив Станіслав Прибитько, до 1 липня 2022 року має бути охоплений мережею кожний населений пункт із кількістю мешканців більше 2 000 осіб та не менше 90% населення України загалом; до  1 січня 2023 року —має бути  покрито міжнародні автомобільні шляхи і до 1 липня 2024 року —національні автомобільні шляхи.

Станом на лютий 2022 року, завдяки проєкту "LTE 900" понад 8 тисяч населених пунктів України використовують технологію 4G. А це -  2,7 мільйони українців.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ