ВР обрала Романа Маселка і Миколу Мороза членами ВРП

Григорій Давиденко 16.08.2022 257
 
         Роман Маселко, Микола Мороз, колаж

           Учора Верховна Рада обрала членами Вищої ради правосуддя Романа Маселка та Миколу Мороза.    Народні депутати 258 голосами підтримали їхні кандидатури.

На дві посади у ВРП за квотою парламенту претендували четверо кандидатів.

На рейтинговому голосуванні Роман Маселко набрав 203 голоси, Микола Мороз – 291 голос, а Олена Заічко та В'ячеслав Талько отримали значно меншу підтримку. Для більшого знайомства із усіма поданими кандидатурами додаємо статтю відомого українського правника, доктора юридичних наук Михайла Жернакова. Її надрукувала "УП" ще до голосування у ВР.

Депутати, проголосуйте за Романа Маселка!

    Вже сьогодні Верховна Рада може призначити Романа Маселка на посаду члена ВРП за квотою парламенту.

Рома як ніхто гідний цієї посади. Він адвокат Майдану, вже 8+ років він pro bono захищає постраждалих від звірств беркуту і притягає до відповідальності винних міліціонерів, ДАІшників, прокурорів і суддів.

Всього Роман подав більше 400 дисциплінарних справ на суддів і добився звільнення 60-ти. Одночасно Роман є адвокатом незалежних суддів, яких сама ж система атакує.

Сьогодні чимало постів лідерів думок і депутатів на підтримку Романа. Але важить кожен голос. Тому дуже прошу лідерів груп і фракцій докласти максимум зусиль і зібрати за Романа достатню кількість голосів.

        Повірте, за це вас будуть підтримувати дуже багато хто. Не тому, що в Роми буде нова посада. А тому, що з ним це все має реальний шанс запрацювати належно. А там і до членства в ЄС недалеко.

Але є нюанс. Вакансій дві, а тому потрібно, щоб назбиралося 226 голосів депутатів за відразу дві кандидатури – такий регламент. Тому, щоб Рома потрапив до ВРП, до нього "в пару" потрібно ще одну кандидатуру, яку здатна підтримати більшість депутатів.

Нагадаю хто є ще троє претендентів.
 


Микола Мороз, доцент з Харківської юракадемії ім. Ярослава Мудрого. Про нього ми багато не знаємо, але він спростував усі питання, які до нього виникли в громадськості, ще й подякував за увагу до його кандидатури. Як мінімум – відсутність будь-якого негативу і дуже здорова ігідна позиція щодо публічної уваги.

           Про інші дві кандидатури такого сказати, на жаль, не можна.

В'ячечлав Талько за 2016-17 роки офіційно заробив 100 000 грн, але при цьому позичив третім особам $160 000.

А з 2018-го працював дисциплінарним інспектором ВРП у Лариси Швецової, яка займалася переслідуванням незалежних суддів, у тому числі тих, які дозволяли прослушку голови ОАСК Павла Вовка.

     Суддю Олену Заічко не рекомендував профільний комітет, і зрозуміло чому. Своїм рішенням вона роздерибанила 13 га землі під Харковом, за що її неповнолітні діти отримали безоплатно від Харківської міської ради картиру площею 100+ м². Пізніше змінила вже ухвалене судове рішення на протилежне, а диск із записом судового засідання знищила, про що є записи її розмов.

А ще Заїчко дуже любить окультні практики, що теж є на плівках. Під час обшуку в її кабінеті, наприклад, серед іншого знайшли курячі ноги (про це все є чудовий матеріал Слідство.Інфо).

Я не знаходжу себе в позиції так само активно агітувати за когось іще, крім Романа, якого, як і його роботу, дуже добре знаю особисто.

        Але, якщо за регламентом треба призначити двох членів ВРП, здається, вибір очевидний.

Шановні депутати, ви сьогодні маєте шанс зробити історію – призначити відразу двох гідних членів ВРП за своєю квотою.

              Це не тільки дасть нам реальний шанс на встановлення правосуддя.

Це ще й дуже сильно підніме довіру до нас на міжнародній арені, що є КЛЮЧОВИМ капіталом для отримання зброї і іншої міжнародної допомоги. Нам зараз після, скажімо так, непростого шляху до інших кадрових призначень прям конче потрібні історії успіху.

Повірте, ця буде в найкращому смислі сенсаційною. Я особисто, та й, впевнений, колеги також будемо на кожній міжнародній зустрічі згадувати це і ставити як неспростовний доказ того, що країна рухається куди треба. І відзначимо персональний вклад кожного в її досягнення.

         P. S. Так, усі кандидати пройшли Етичну раду. Але чимало інформації, зокрема ціле розслідування про Заічко, з'явилося вже ПІСЛЯ їхніх співбесід в Етичній.

Якщо Рада сьгодні сама покаже, що здатна вибрати двох найкращих кандидатів не гірше, ніж міжнародники – це буде ще один потужний позитивний сигнал світовій спільноті.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ