Вже підковані на добробут і безпеку своїх громад

Марина Бабич 04.10.2024 98
Вже підковані на добробут і безпеку своїх громад

Делегації  голів громад із Харківщини та Сумщини завітали до колег Січеславщини для обміну досвідом в сфері муніципальної безпеки.  Зустріч відбулася у рамках співпраці з Програмою ULEAD з Європою в Дніпропетровській області. Зокрема, одна із приймаючих сторін -  Миколаївська громада - зустріла гостей не тільки успішними прикладами безпекових рішень, а й унікальними локаціями на  місцевій горі Рекордів. Тут найбільший герб України та підкова, як символ прагнення руху вперед, надихнули учасників на дружню співпрацю та дослідження передових практик.
Наприклад, учасникам показали  протирадіаційне укриття у Миколаївському ліцеї,  а також зони навчання та психологічного розвантаження, ознайомили з проєктами «Школа дорожніх наук» , «Безбар’єрний безпековий простір», побували у шелтері для людей, які вимішено покинули свої домівки.
Згодом у Магдалинівській громаді гості відвідали підземні укриття та класи безпеки у місцевих ліцеях.
Петриківська громада презентувала  етапи реалізації безпекових проєктів на рівні органів місцевого самоврядування.
Солонянська громада представила свій досвід впровадження систем енергетичної безпеки, відеоспостереження та загальної безпеки в громаді, а у Слобожанській громаді учасники візиту мали змогу оглянути організацію роботи місцевих пожежних команд.
На думку учасників візиту,  досвід сусідів завжди буде важливий, якщо це стосується позитивних прикладів.
 

"Подібні візити надзвичайно важливі для обміну досвідом. Ми отримали нові знання щодо облаштування безпекових просторів і можемо застосувати їх у своїх громадах", - зауважила Ольга Хижняк, перша заступниця Липоводолинського селищного голови (Сумська область).

 

"Цей візит дав можливість побачити інноваційні підходи до безпеки. Особливо зацікавили безпекові класи та укриття для дітей, які вже працюють у громадах Дніпропетровщини", - зазначила Марина Анісімова, заступниця голови Хмелівської громади (Сумська область).

"Проєкт безбар’єрного безпекового простору — це новаторське рішення, яке я хочу впровадити у своїй громаді. Крім того, надихає приклад використання сонячних панелей для освітніх і критичних об’єктів", - прокоментувала візит Світлана Альошина, заступниця голови Новопокровської громади (Харківська область).
 

За словами Олени Тертишної, керівниці Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області, українські громади в цей воєнний час активно шукають і впроваджують нові рішення у сфері муніципальної безпеки.

"Ми тільки допомагаємо цей  досвід побачити, акцентувати увагу інших громад і дозволити поширити ефективні набутки. Це сприяє  безпечності та стійкості громад. З впевненістю можу сказати, що наша січеславська підкова добрих напрацювань додасть  всім  учасникам  наснаги та практики і зорієнтує на добробут та безпеку громад", -  завершила зустріч Олена Тертишна.
 

За матеріалами Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" у Дніпропетровській області

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ