«Я - Ветеран»: комплексний сервіс для ветеранів російсько-української війни запроваджується в Дніпропетровщині

За матеріалами інтернет-видань 31.03.2023 502
«Я - Ветеран»: комплексний сервіс для ветеранів російсько-української війни запроваджується в Дніпропетровщині

Для вирішення основних проблем  ветеранів російсько-української війни, членів їх сімей та родин загиблих у ЦНАПах Дніпропетровської області запроваджується комплексний сервіс  «Я-Ветеран».   Повідомив  Иван Начовный, заступник голови з питань цифрового розвитку Дніпропетровської ОВА.

За його словами, це будуть швидкі, якісні і доступні  послуги з соціального захисту, матеріальної допомоги, медичного забезпечення, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, навчання, створення бізнесу тощо.   
Проєкт «Я-Ветеран»  стане “єдиним вікном” для звернень ветеранів з будь-яких питань. Для цього з усіма керівниками  РВА та ТГ,  Дніпропетровською обласною радою та надавачами послуг (разом –87 підписантів) підписано Меморандум про співпрацю.
 

"У кожній територіальній громаді вже призначена відповідальна особа за реалізацію Проєкту «Я-Ветеран», а у ЦНАПах передбачені додаткові штатні одиниці – окремі адміністратори, які будуть цілеспрямовано займатись реалізацією комплексної послуги «Я-Ветеран» в громаді.
Послуги надаватимуться із використанням ПТК «Віртуальний офіс», що надасть можливість здійснювати моніторинг якості наданих ветеранських послуг, аналізувати їх кількість та затребуваність", - зазначив Іван Начовний.

Наразі нараховується понад 100 необхідних послуг: психологічна підтримка, працевлаштування та розвиток бізнесу, набуття статусів, навчання, житлові послуги, протезування,земельні ділянки,  матеріальна допомога, виплати та ін. Згодом перелік ветеранських послуг розшириться до 300.
 3 та 5 квітня 2023 року у співпраці з Мінветеранів України  заплановано навчання адміністраторів ЦНАП Дніпропетровської області, які надаватимуть комплексні послуги «Я-Ветеран».  


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ