Як дізнатися суму податку на землю у нинішньому 2024 році

За матеріалами інтернет-видань 19.08.2024 99

 

Стало відомо, як в Україні дізнатися суму податку на землю у 2024 р

Податок на землю є обов’язковим платежем, що справляється з власників земельних ділянок і земельних паїв, а також постійних землекористувачів. Про це повідомляє 24 Канал, пише agronews.ua.

Суми плати за землю нарахувуються фізичним особам органами контролю (за місцем перебування земельної ділянки) відповідно до п. 286.5 ст. 286 Податкового кодексу України та надсилають платникам повідомлення-рішення до 1 липня поточного року, разом з детальним розрахунком суми плати за землю.

Фізичні особи з використанням кваліфікованого електронного підпису мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню “ЕК для громадян” приватної частини Електронного кабінету. Вхід до кабінету здійснюється за цією адресою. Також можна перевірити через вебпортал Державної податкової служби.

У разі виявлення розбіжностей між даними органів контролю та даними, підтвердженими платником плати за землю на підставі оригіналів відповідних документів або належним чином засвідчених копій таких документів, орган контролю проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку.

Орган має надіслати йому нове податкове повідомлення-рішення разом з детальним розрахунком суми податку. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ