Як «слуга народу» невтомно «бідкається» про банківські рахунки громадян

За матеріалами інтернет-видань 27.09.2024 41

   Тут фанатка Портнова, "слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк (на фото вгорі) бідкається, що поки не вдалося забезпечити поліцейським чиновникам без судового контролю отримувати інформацію про банківські рахунки і операції громадян.

   Вона, бач, разом із поліцією формулювала-виписувала законопроект N11 043, яким сподівалася забезпечити поліціянтам автоматичний доступ до банківської таємниці, а темні сили в особі опозиції і Головного юридичного управління ВРУ вставляють їй палиці у колеса.

   Своє бажання надати поліції ще більше корупційних можливостей "слуга народу", як і належить сумлінному вихованцю школи "1+1", виправдовує "турботою про простих людей", що їх ошукують кляті телефонні шахраї.

   Виявляється, поліція ніяк не може захистити довірливих громадян від шахрайства тому, що треба... ходити за дозволом на отримання інформації про банківські операції до суду.

   Тому "слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк вирішила для блага народу трошки обмежити гарантії прав і свобод того народу, а заодно розширити права і корупційні можливості чиновників.

   Адже саме інтереси чиновників "слуги" і обслуговують з самого початку.

   Процесуальні обмеження для слідчих і поліцейських цивілізоване людство винайшло як, хоч і не надто ефективний, але запобіжник поліцейському свавіллю.

   Кому як не нам, адвокатам, знати, що державна машина здатна будь-кого "стєрєть в лагерную пиль".

   І щоб захистити людину, Конституція і закони передбачають такі ненависні корумпованим чиновникам і "слугам народу" презумпцію невинуватості, право на професійну правничу допомогу, обшук тільки за вмотивованим рішенням суду та інші гарантії дотримання конституційних прав.

   Необхідність отримувати судовий дозвіл для доступу до банківської таємниці не стільки заважає поліції ловити шахраїв, скільки утруднює можливість копирсатися шахраям у погонам у наших банківських документах.

   Адже судові ухвали рано чи пізно потрапляють у відповідний реєстр, отже, про факт доступу до інформації, що є банківською таємницею, стає відомим зацікавленим особам.

   А якщо спільна оборудка "слуг народу" і поліції вдасться – усе буде шито-крито.

Так, громадяни час від часу потерпають від шахрайства.

   Але ж це не привід "слугам" топтатися по Конституції України!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ