Як варена кукурудза може нашкодити здоров’ю

За матеріалами інтернет-видань 04.07.2021

Варена кукурудза в літній період є улюбленими ласощами багатьох людей. Цей низькокалорійний продукт здатний збагатити організм чималою кількістю корисних речовин. Однак, у кукурудзи, як і у будь-якого іншого продукту, є зворотна сторона. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Користь кукурудзи

Незрівнянна користь вареної кукурудзи в тому, що при нагріванні не відбувається руйнування оболонки, тобто вона повністю зберігає свої корисні якості. Що входять до складу кукурудзи цінні амінокислоти, такі як лізин і триптофан, нормалізують м’язовий тонус і роботу кишківника.

Цей овоч містить в собі вітаміни групи А, С, Е, магній, нікотинову кислоту, кальцій, калій, фосфор і багато інших корисні елементи.

Варена кукурудза є корисним продуктом для людей, які страждають на діабет, оскільки вона нормалізує рівень цукру в крові, для людей з алергією, анемією, ожирінням, анорексією, а також серцевими захворюваннями.

Шкода кукурудзи

Негативний вплив кукурудзи відчувається людьми, які мають схильність до тромбозів і надмірного згортання крові. Також є побічна дія вареної кукурудзи — вживання її у великих кількостях може викликати головні болі та розлади шлунка.

Коментарі (0)


Новини ОТГ