«Якщо банки заберуть майно в аграріїв, то після звільнення територій ми отримаємо чисте поле», - Тарас Висоцький

За матеріалами інтернет-видань 07.04.2023 536
«Якщо банки заберуть майно в аграріїв, то після звільнення територій ми отримаємо чисте поле», - Тарас Висоцький

Нарада керівників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національного банку України, представників банків, аграрних асоціацій та фермерських господарств була присвячена проблемним питанням кредитування аграріїв та можливостям реструктуризації боргів.
Наголошувалося, що через  військові дії та тимчасово окуповані землі аграрії  не мають можливості виплачувати заборгованість банкам. Були наведені приклади, коли банки накладали штрафні санкції, вилучали заставне майно та вдавалися до судових позовів.
За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького,  для представників агросектору на деокупованих чи тимчасово окупованих територіях мають впровадити кредитні «канікули», здійснити  реструктуризацію кредитів.

«На щастя, аграрний сектор навіть в таких складних умовах демонструє стійкість і має перспективу розвитку. Якщо банки заберуть майно в аграріїв, то після звільнення територій ми отримаємо чисте поле, і буде дуже складно відновитися», - підкреслив Тарас Висоцький.

Представники банківських установ підтвердили готовність йти назустріч сільгоспвиробникам і готові індивідуально розглянути кожну кредитну історію.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ