З 24 лютого в Україні загинули 39 журналістів, - НСЖУ

За матеріалами інтернет-видань 15.12.2022 311

 

 
 
МАКСИМ ЛЕВІН. ФОТО З FACEBOOK

      У 2022 році у світі загинули щонайменше 57 журналістів, з яких вісім – в Україні.

Джерело: звіт міжнародної організації "Репортери без кордонів", опублікований 14 грудня

Дослівно: "За перші шість місяців війни загинули вісім журналістів в Україні. Серед них – Максим Левін, український фотожурналіст, який був навмисно застрелений російськими солдатами 13 березня, та Фредерік Леклерк-Імхофф, французький відеорепортер телеканалу новин BFMTV, який загинув від осколків снаряда, що розірвався, під час висвітлення евакуації цивільного населення".

Деталі: За даними щорічного звіту, в 2022 році у світі загинули 57 працівників ЗМІ, 65 – перебувають у заручниках, 49 – зникли безвісти.

     Понад 60% журналістів загинули в країнах, які вважаються відносно мирними. Одинадцять були вбиті лише в Мексиці – майже 20% від загальної кількості загиблих журналістів. Крім того, шість журналістів вбили на Гаїті та ще трьох  – у Бразилії. Таким чином, майже половина від усієї кількості вбитих припала на Америку, як наголошується у звіті. Під вартою наразі утримуються 533 журналісти, найбільше – в Китаї та Ірані.

Загальна кількість загиблих журналістів  у 2022 році зросла на 18, 8% порівняно з минулим роком. Організація називає однією з причин зростання війну, розпочату росією проти України.

     Водночас, за даними Національної спілки журналістів, з початку повномасштабної російської агресії в Україні загинули 39 журналістів. Чимало відомих працівників преси воює на фронті зі зброєю в руках, зокрема Тетяна Чорновол, Тарас Березовець із Києва, Віктор Ожогін з Дніпра та інші.

   "УП".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ