З липня 2022 року у Нікополі від ворожих обстрілів загинуло 40 містян і 255 поранені

За матеріалами інтернет-видань 28.03.2024 294
З липня 2022 року у Нікополі від ворожих обстрілів загинуло 40 містян і 255 поранені

НІкополь перебуває від лінії зіткнення на відстані 5км та 7 км від Запорізької АЕС, яка окупована з березня 2022 року. З липня 2022 року загинуло 40 нікопольців і поранено 255 осіб, з яких половина - тяжкі. Про це повідомила у ході Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Тетяна Обиденна, перша заступниця міського голови Нікополя.
Вона, зокрема, зазначила, що життя нікопольців постійно під загрозою.
У місті пошкоджено понад 500 багатоквартирних будинків та 4 тисячі 100 приватних. Для містян спустошення Каховського водосховища стало більшим, ніж трагедія. Рівень води впав на 11 м. А вся інфраструктура регіону була побудована під Каховське водосховище, якого зараз немає.

"Влітку 2023 року в 35-градусну спеку місто на 1,5 місяця залишилося без води. Були зруйновані водозабори. Черги людей за питною водою і технічною - це картина середньовіччя, в яке нас заганяє росія. Під обстрілами нам вдалося побудувати тимчасову систему водозабору. Допомогу місту  у цей період надавали держава, громадські організації, міжнародні партнери. Зараз будується альтернативний магістральний водогін. Ми вдячні за підтримку, яку надають європейські друзі Україні та Нікополю", - наголосила Тетяна  Обиденна.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ