З Міжнародним Днем лікаря!

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2022 391
З Міжнародним Днем лікаря!

Щорічно в перший понеділок жовтня в світі відзначається Міжнародний день лікаря. У 2022-му році свято припадає на 3 жовтня. Повідомив Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України.
За створення цього свята виступили Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Міжнародна медична гуманітарна організація “Лікарі без кордонів”.
Українці пишаються своїми  уславленими лікарями: кардіохірург Микола Амосов,  засновник науково-дослідницьких закладів Олександр Богомолець, офтальмолог Володимир Філатов, біохімік Олександр Палладін, епідеміолог Данило Самойлович, мікробіолог Данило Заболотний та багатьма іншими. Їх значні досягнення вплинули на світову медицину і врятували життя мільйонів людей.
Саме сьогодні варто згадати про найцінніше - рятувальну дію  лікарів. Їх робота у час війни героїчна. Часто жертвуючи своїм власним здоров'ям, вони продовжують життя іншим. Бо ніякі досконалі технології і новітнє обладнання не вилікують без особистих знань і досвіду медика.
Лікарі, бережіть свої рятівні руки, бо нам без вас може бути дуже боляче.
Тримайтеся! Все буде  Україна!
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ