З якої речі одній громаді на Дніпропетровщині погасили борги за спожиту населенням воду

За матеріалами інтернет-видань 15.07.2024 143

 

Ілона Іванова15.07.2024

Марганецький водоканал забезпечує водопостачання Томаківки та сусідньої Мирівської громади. В окремо взятій Томаківській громаді утворилась заборгованість в сумі близько 3 млн грн. Це без урахування поточних витрат.

Про це Телеканал D1 дізнався із повідомлення очільника Дніпровської обласної ради Миколи Лукашука.

Як зазначає Лукашук, завдяки спільним діям та комунікації з очільником Марганця і головою Томаківської громади вдалося налагодити механізми співпраці. Відбулась сесія уселищної ради у Томаківці. Депутатами було ухвалено рішення про виділення 3 млн грн на оплату боргів за компенсацію різниці в тарифі.

Уже в п’ятницю минулого тижня було відправлено платіж в розмірі 2 млн гривень, решту вирішено сплатити до кінця року. Гроші надійшли на рахунки, і сьогодні водопостачання  відновлено.

Лукашук також наголосив, що важливо розуміти: якщо не буде своєчасних платежів за електроенергію (а громади через війну стали менш платоспроможними), виникнуть додаткові проблеми. Наприклад, водоканал Марганця забезпечує водою Марганець, Томаківку і Мирівку. Через різницю в тарифах кожен місяць з’являються збитки, які розподіляються на ці три громади.“Чи може Марганець давати воду на Томаківську громаду без платежів? Може.
Але це дотація з місцевого бюджету Марганця бюджету Томаківської громади. 
Як тільки виникнуть борги за електроенергію, ДТЕК одразу виключить водоканал і тоді вже не лише мешканці Томаківки, але й мешканці Марганця залишаться без води“, — говориться у повідомленні-поясненні Миколи Лукашука. Тобто часи нині такі, що громадам й поготів варто жити мирно та дружно, підтримуючи одна одну.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ