За півроку підрозділ БпЛА 47-ї ОМБр «Магура» ліквідував понад 2 тисячі окупантів

За матеріалами інтернет-видань 20.05.2024 630
За півроку підрозділ БпЛА 47-ї ОМБр «Магура» ліквідував понад 2 тисячі окупантів
   Юрій Бутусов, військовий журналіст, сторінка ФБ.
   Понад 2000 російських окупантів знищені з жовтня 2023-го по березень 2024-го операторами дронів 47-ї Окремої механізованої бригади "Магура". І це не лише на словах, а на відео. Я зробив репортаж про бойову роботу одного з найрезультативніших розрахунків ударних дронів 47-ї бригади та загалом ЗС України: командир розрахунку - головний сержант роти безпілотників Rustam Mustafaev, позивний "Легіон", оператор "Сапсан", майстер озброєння та помічник оператора "Сімба". Прямо під час репортажу за день цим одним розрахунком були ліквідовані 8 російських окупантів та знищено укриття з розрахунком російського дрону під Авдіївкою.
   Ворог намагався нас знайти та знищити, за день по нашій та по сусідній посадці прилетіло понад 20 коригованих авіабомб та понад 100 снарядів, деякі близькі розриви поруч з нами навіть потрапили у кадр прямо під час зйомок. Уламки пробили двигун нашої машини та вивели її з ладу. Увечері виникла ситуація, коли 5 наших дронів з різних причин не змогли уразити ціль. І тоді "Сімба" за своєї ініціативи сказав: "Я зараз підпишу, що дрон летить від Бутусова, думаю, нам так має нарешті пощастити". Я попрохав його так не робити, бо це ж війна, технологія, а не казіно, інколи бувають і невдачі. Але "Сімба" взяв маркер з аптечки та підписав "Оркам від Бутусова".
  І цей дрон одразу точно вразив росіянина. Після того "Сімба" почав підписувати й інші дрони - я кожного разу казав, що це не казіно, що фарт завершиться, і я за це тепер відчуваю відповідальність. Але кожного разу ми влучали. І ось останній дрон того дня вже у сутінках знову дав промах. Я подумав: "Ну ось і закінчився фарт". Але "Сімба" підбіг до нас і каже: "Що ж я наробив, я поспішав і забув підписати цей дрон від Бутусова!". І тут ми усі гучно розсміялись. Я щасливий, що мені вдалось стати свідком подвигу цих унікальних героїв.
    Мій фонд зібрав кошти для допомоги операторам дронів 47-ї механізованої бригади, цій унікальній команді, яку створив мудрий та енергійний Рустам. Досвід підрозділу ударних дронів 47-ї бригади потрібно вивчати та розповсюджувати, це має бути школа підготовки для багатьох наших бойових частин.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ