Законопроект про економічний паспорт українця надійде на розгляд Верховної Ради до 10 грудня.

07.12.2021 145

Як зазначив президент України Володимир Зеленський, 30 листопада Верховна Рада ухвалила так званий ресурсний законопроєкт №5600. Він стосується змін до Податкового кодексу.

«Ми проголосували за податковий закон №5600, який збільшує ренту за використання природних ресурсів. Тому до 10 грудня я внесу законопроєкт про економічний паспорт українця. Відповідно до нього, всі ці кошти - плата за використання українських надр -  накопичуватимуться на персональних рахунках дітей громадян України“, – наголосив Володимир Зеленський.

Згідно із законопроектом передбачається  створення Фонду майбутніх поколінь. Кошти Фонду виплачуватимуть українцям, народженим з 1 січня 2019 року, після досягнення 18-річного віку. Гроші можуть використовуватись на  навчання у навчальних закладах України, придбання власного житла на території України, переказ коштів на свій рахунок у системі недержавного пенсійного забезпечення, лікування. Планується, що перші виплати розпочнуться у 2036 році,  і суми становитимуть близько 10 000 доларів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ