Замість 13 тисяч «Мавіків» для фронту Кабмін «підігнав» 1, 3 млрд Ю. Голику на ремонт лікарні у Кривому Розі

За матеріалами інтернет-видань 28.07.2024 116
Замість 13 тисяч «Мавіків» для фронту Кабмін «підігнав» 1, 3 млрд Ю. Голику на ремонт лікарні у Кривому Розі
   Гігантські 1,3 мільярди гривень виділив уряд України на реконструкцію лікарні у Кривому Розі:
   Тендер виграла фірма, яка, за даними НАБУ, повʼязана з куратором «Великого будівництва» Юрієм Голиком. Листування Голика та власника компанії «Стройінвест» - переможця Д. Островського оприлюднило НАБУ. На думку слідства, між цим листуванням та виграними тендерами може бути прямий звʼязок: https://bihus.info/v-noyabre-zaberesh-dengy-v-telefoni.../
   Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.
   Виникає питання - чому уряд укладає угоду з компанією, яка є фігурантом кримінальної справи за таких скандальних обставин? Хіба не зрозуміло, що це дискредитація держави і це бачать наші іноземні партнери, які дають нам дотації, і громадяни України, які платять податки?
   Як влада може мовчки таке робити, взагалі наплювавши на будь-яку відповідальність за свої вчинки?
   І ще важливо. На фронті у ворога велика перевага у дронах - а Міноборони та Мінцифри не забезпечують війська навіть Мавіками та Аутелами.
   Питаю - чому так різко скоротилась кількість бомбардувань російських окупантів гранатами з дронів?
   Усі наші бригади кажуть - дронів не вистачає навіть... на розвідку.
   Чому ж у бюджеті знаходяться гігантські 1, 3 мільярди на ремонт лікарні, але не знаходяться гроші на порятунок життя наших воїнів та на знищення окупантів?
   На ці гроші можна було б придбати 13 тисяч Мавіків, і це закрило б усі потреби фронту на два місяці, були б знищені сотні росіян, і вцілили б тисячі українців.
   Адже у місцевих бюджетів влада забрала понад 40 мільярдів податку на доходи фізичних осіб з метою забезпечити війська дронами. Але забезпечення дронами армії після цього різко погіршилось, тому що дронів держава стала давати набагато менше, ніж раніше, коли бригади мали свою частку фінансування у місцевих бюджетах.
   І тут питання - чи були б виділені гроші на лікарню, якби не було цієї схеми ще 2021 року та звʼязків, які виявило НАБУ? Яка найбільша потреба зараз у держави - перемога, чи фінансування проєктів, де закладені хабарі та відкати для керівників держави та Офісу президента?

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ