ЗБИРАЮТЬСЯ ЗНИЗИТИ ПРИЗИВНИЙ ВІК

За матеріалами інтернет-видань 10.09.2023 577

У стрій встануть усі

'. Фото

Нестача особового складу в ЗСУ змушує владу не тільки розширювати і форсувати мобілізацію, а й знижувати призовний вік

Не так давно німецька газета Welt висловила думку, що для перемоги на полі бою Україні необхідно поставити під рушницю близько 3 мільйонів бійців. Важко сказати, наскільки ця думка обґрунтована і наскільки спираються на неї у своїх діях і київська влада, і наші союзники, але можна констатувати: процес у цьому напрямку вже триває, і в найрізноманітніших напрямках.

Для початку згадаємо розгорнуте днями "полювання за військкомами", яке цікаве навіть не саме по собі, а лише тим, що одним із його наслідків, причому вже реалізованим нині, є повальний перегляд усіх звільнень від призову, виданих цими військкоматами і військово-лікарськими комісіями. На думку деяких аналітиків, унаслідок такої ревізії на фронт можуть вирушити до 100 тисяч тих, хто раніше "відкосив" від армії.

Готові внести свою лепту в справу поповнення ЗСУ і союзники. У Європі дедалі частіше лунають голоси за повернення на батьківщину наших біженців, насамперед - чоловіків призовного віку. У Німеччині та Австрії навіть не полінувалися і перерахували таких "по головах" - вийшло 123 тисячі і 14 тисяч відповідно. Немає сумнівів, що такими самими підрахунками займаються зараз і в інших країнах, і не виключено, що стосовно потенційних бійців ЗСУ буде застосовано певні дії для повернення їх в Україну.

Уже йде і мобілізація жінок. Причому якщо донедавна це стосувалося лише медичних працівників, то тепер вдягнути військову форму доведеться й іншим представницям прекрасної статі. Їм обіцяють службу в так званому "ближньому тилу" - із забезпечення зв'язку, підтримання порядку в населених пунктах тощо, однак у соцмережах уже з'являлася інформація про те, що щонайменше деякі з мобілізованих жінок безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Тепер на черзі - зниження призовного віку до 16 років. Відповідний законопроєкт, судячи з витоків інформації, уже готують, а той, що нібито випереджає його, який обмежує виїзд за кордон підлітків у віці від 16 до 18 років, у Верховну Раду вже внесено. Також внесено і прямо пов'язаний із двома названими законопроєкт про формування дитячо-юнацьких військових підрозділів на постійній основі.

За задумом авторів, такі підрозділи матимуть нібито "допоміжний" характер і стануть залучатися для несення служби з охорони складів та інших об'єктів у тилу замість дорослих, які вибули для поповнення втрат на фронт. Цікаво, до речі, що, судячи з наявної інформації, відмінності за статевою приналежністю в цих законопроектах немає, тож нововведення стосуватимуться як юнаків, так і дівчат.

Однак, при цьому 16-річні діти проходитимуть всю необхідну підготовку. Що, безумовно, свідчить про одне: рано чи пізно вони також відправляться гинути в черговому "м'ясному штурмі"... Дуже нагадує Гітлер'югенд: останніми місяцями фюрер від безнадії почав відправляти на фронт дітей. Мабуть, у нас ситуація нічим не краща.

Ну і останній штрих до загальної картини - чутки про майбутню загальну, тотальну або навіть надтотальну мобілізацію, що дедалі міцнішають, які нещодавно фактично підтвердив міністр оборони Резніков. "Дивлячись на ветеранів, кожен українець повинен розуміти, що завтра опиниться на їхньому місці", - заявив він. Чи вдасться навіть таким чином набрати 3 мільйони бійців, як пропонує Welt, сумнівно. Однак київська влада має намір відправити на передову абсолютно всіх, кого тільки можливо, включно з жінками, дітьми та людьми похилого віку. Хоча б для того, щоб вважати свій "обов'язок перед союзниками" виконаним. Що буде після цього з мобілізованими, з українським народом, та й із самою Україною, її, як завжди, анітрохи не хвилює.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ