Зеленський: «Обстріл пологового будинку в Маріуполі - остаточний доказ геноциду»

За матеріалами інтернет-видань 10.03.2022 564
Володимир Зеленський, фото ОП

Учора в Маріуполі стався один із найжахливіших злочинів в іцсторії людства, від якого здригнувся увесь світ - російська авіація наприкінці дня скинула бомби на нову міську лікарню № 2 та пологовий будинок у ній. Постраждали породіллі та немовлята, всього 17 осіб. Президент Володимир Зеленський вважає  обстріл Росією пологового будинку в Маріуполі остаточним доказом того, що РФ проводить геноцид українців:

- Авіабомба на пологовий будинок – це остаточний доказ, доказ того, що відбувається геноцид українців. Європейці! Ви не зможете сказати, що не бачили, що відбувалося з українцями, що відбувалося з маріупольцями. Ви бачили, ви знаєте. А отже ви повинні посилювати санкції проти Росії так, щоб у неї більше не було жодної можливості продовжувати цей геноцид. Ви повинні тиснути на Росію так, щоб вони сіли за стіл переговорів і завершили цю звірячу війну. Те, що окупанти роблять з Маріуполем – це вже за межею звірства. Дитяча лікарня, пологовий будинок. Чим вони загрожували Російській Федерації? Що це за країна така – Російська Федерація, яка боїться лікарень, боїться пологових будинків та знищує їх? Там що, були маленькі бандерівці? Вагітні жінки збиралися стріляти по Ростову? Хтось у пологовому будинку принижував російськомовних? Що це було, денацифікація лікарні?

За словами В. Зеленського, європейці та українці повинні бути єдиними у засудженні цього страхітливого воєнного злочину Росії, "у якому відображається усе те зло, яке окупанти принесли на нашу землю".

Зеленський нагадав Росії, що Маріуполь – це також Донецька область, про мешканців якої РФ стільки говорила. І зараз усі бачать, як у Росії насправді ставляться до мешканців Донецької області:

- Ми не робили і ніколи б не зробили нічого подібного до цього військового злочину з жодним із міст Донецької чи Луганської, та й з будь-якої області, з жодним із міст на землі. Тому що ми – люди. А ви?", – обурено запитав президент.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ