Зерновий порт «Боріваж»: банкрутство чи шахрайська схема?

Микола Ясень 19.09.2024 286

У Дніпрі відбулося судове засідання по справі порту «Боріваж»

Редакція "Наше мiсто"   19.09.2024 

Банкрутство чи шахрайська схема: у Дніпрі відбулося судове засідання по справі порту «Боріваж»

В Господарському суді Дніпропетровської області відбулося чергове засідання у справі про банкрутство зернового порту «Боріваж». Подія супроводжувалась конфліктами між представниками «ПриватБанку» та страхової компанії «Інгосстрах». Сторони не змогли дійти згоди, однак обидві наполягали на проведенні закритого судового засідання. Подробиці дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Під час слухання виникла суперечка щодо витребування документів, зокрема тих, що можуть містити банківську таємницю. «Інгосстрах» заявив, що ці документи є конфіденційними, частково підтримавши позицію банку. Однак «ПриватБанк» категорично відмовився змінювати предмет позову та переходити до загального провадження.

Суддя Юрій Первушин частково задовольнив клопотання щодо витребування доказів, але попередив, що подальше розслідування справи може проходити у закритому режимі.

Справа «Боріваж» викликає багато запитань, зокрема щодо можливої причетності відомих олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. За інформацією ЗМІ, процес банкрутства контролює Володимир Яценко, колишній топ-менеджер «ПриватБанку», коли він ще належав Коломойському. Ця схема може нагадувати подібні випадки, як, наприклад, з компанією «Агротермінал», яка також була пов’язана з Коломойським.

Чи є банкрутство «Боріваж» фінансовою махінацією або ж реальним економічним процесом — поки що питання відкрите. Судовий процес триває, а інтерес до справи залишається високим через її значущість для держави, адже вартість порту оцінюється у 5 мільярдів гривень.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ