Зганьбилися підозрою в корупції

За матеріалами інтернет-видань 10.03.2024 459

 

Ганна Кліковка. Запорізька область.

МЕШКАНЦІ Запорізького краю і так не в захопленні від місцевої влади, а тут спільноту збурив свіжий скандал. Служба безпеки України спільно з НАБУ ліквідувала масштабну корупційну схему, до якої причетне керівництво Запорізької обласної ради: затримано заступника голови облради, його помічника та депутата облради, які намагалися підкупити керівника медичного закладу. Їм повідомлено про підозру в наданні неправомірної вигоди посадовій особі комунального медичного закладу.

Як з’ясувало слідство, впродовж 2023-2024 років підозрювані неодноразово давали одному з директорів обласної лікарні гроші, аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених медзакладом тендерах, а також відкриттю лікарнею рахунка у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів.

19 лютого осіб викрили «на гарячому» відразу після передання ними чергової частини неправомірної вигоди, загальна сума якої сягає понад 650 тисяч гривень, повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Триває розслідування задля встановлення всіх обставин злочину. Попередньо розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення терміном до 10 років із конфіскацією майна.

Обласна рада відреагувала на цей факт лаконічним повідомленням на сайті: «НАБУ спільно з СБУ проводять слідчі дії щодо заступника голови обласної ради та депутата обласної ради. Депутати мають перш за все діяти в інтересах мешканців громади, тому якщо будь-хто з них порушив закон, то він має понести відповідне покарання. Перед законом всі мають бути рівні. Слідство триває. Чекаємо на результати».

Запоріжці теж чекають, хоча рейтинг віри у справедливість, зокрема і правосуддя, падає дедалі нижче. На тлі війни прифронтова область, понад 70 відсотків території якої окуповані ворогом, не вперше опиняється в епіцентрі скандалу, де фігурантами виступають обласні посадовці. Люди жадають від влади прозорої, чесної діяльності, а не воєнного корупційного замісу на користь власних інтересів.

   Газета захисту інтересів і прав селян України "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ"

 

 

   

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ