Жителі «візитівки України» - Петриківки - висадили в центрі ялівець

Григорій Давиденко 03.04.2023 467
На зображенні може бути: 9 людей, люди стоять, дерево та трава
    Перший після відновлення Незалежності президент Леонід Кравчук абсолютно заслужено возвеличив Петриківку "візитівкою України". Бо такої краси більш немає ніде в усьому світі, і такої кількості художників різного віку, які її творять. А ще це надзвичайно патріотичні селище і район, за відновлення якого 32 роки тому завзято боролася Ініціативна група під головуванням фермера Анатолія Лисенка. "Другою Галичиною" називав Петриківку легендарний голова Народного Руху В'ячеслав Чорновіл.
    У сьогоднішній, третій мирний день Січеславщини, в центрі Петриківської ОТГ було людно. Сюди в рамках своєї програми "побачити все самому і почути людей, які живуть на місцях", завітав голова Дніпро ОВА Сергій Лисак. Ось які враження і завдання після відвідин поширив він у соцмережах:
     - У Петриківці сьогодні висадили ялівець. Символ вічного життя, деревина якого з часом міцнішає. Так і українці, попри випробування, щодень стають ще більш загартованими. Стійкими та незламними💪
Естафету передаю голові обласної ради Миколі Лукашуку Микола Лукашук. А ще – очільникам районів і громад. Озеленюйте парки, сквери, вулиці, двори. Готуймося разом до найважливішого для кожного з нас дня – Перемоги України🇺🇦
✅19 населених пунктів. Майже 24 тисячі людей. З початком повномасштабного вторгнення вони не опустили рук. Петриківщина працює і допомагає нашим бійцям. Для цього організували волонтерський центр. Тут форма, берці, спальники. Медикаменти та провізія. Запит від оборонця – і необхідне їде на передову.
✅Підтримують й переселенців. Гуманітаркою, житлом та психологічно.
✅ЦНАП, який тільки за минулий рік надав понад 13 тисяч послуг, готується до старту ініціативи ОВА. «Я – ветеран» обіцяють запустити вже всередині квітня.
✅А ще – дбають про безпекові заходи на майбутнє. У музейному комплексі, який через війну став довгобудом, просять передбачити укриття. Доручив проєктантам виконати.
На зображенні може бути: 6 людей та люди стоять
✅Щодо проблем, то головна для всієї області – це дороги. Не виключення й громади Дніпровського району. А ще питання води та медичної реформи. Деталізували всі моменти на зустрічі з активом.
✅Упевнений, все зробимо. Головне – шукати шляхи вирішення, а не винних чи крайніх.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ