Фермери Дніпропетровщини активно встановлюють Автопілоти

За матеріалами інтернет-видань 09.11.2021 7612

Настав час, коли авіаційні технології опустилися на землю та почали служити фермерам. Хоч багатьох фермерів в Україні ще і сьогодні лякають терміни: точне землеробство, ноу тілл, прецизійний висів, зберігання у хмарі, автопілот на трактор - найбільш прогресивні вже використовують їх на практиці.

Фермери Дніпропетровщини також не пасуть задніх і активно включилися в цей процес. Потихеньку приходить розуміння того, що той же автопілот на трактор, комбайн чи будь-яку іншу самохідну сільгосптехніку дозволить точніше посіяти, швидше обробити площі, заощадити на добривах, ЗЗР, паливі та фонді заробітної плати. В кінці-кінців просто вивільнити безцінний час для родини, друзів або додаткового відпочинку.

Дехто і до сих пір вважає автопілоти на трактор дорогою та не потрібною «іграшкою», проте реальні дані використання та відгуки від власників, які вже встановили автопілот, перевершують навіть самі прагматичні прогнози, щодо ефективності цього пристрою.

За даними компанії Геометр (м. Дніпро), яка є провідним виробником та розробником систем агронавігації в Україні, використання автопілоту дозволяє зєкономити до 10% на добривах, ЗЗР та посівному матеріалі і підвищити продуктивність агрегату до 30-40%. Використання автопілоту «відбивається» вже на другий сезон використання.

Стопером для фермерів звичайно є його ціна. Усі начувані, що славнозвісні трімбли, які у всіх на слуху, коштують якихось баснословних грошей. Можна пошукати їх і подешевше, але то буде в кращому випадку беушка 10-15 річної давнини, яка вже допрацьовує свій ресурс. Тим паче сьогодні в Україні з’явилися і більш доступні, проте не менш функціональні рішення, як от автопілот FJ Dynamics. Про цю новинку в Україні ще мало хто чув, проте в Європі вона вже на всю працює. З’явилися першопроходці і серед фермерів Дніпропетровщини, що встановили цей автопілот.

Коротенький відеозвіт, як цей чудо-пристрій працює в Солонянському районі і допомагає в посіві із точністю до 2,5 см можна переглянути нижче.

Високі технології виводять агробізнес на інший рівень і це факт, а хто раніше ними почне користуватися той і буде знімати всі вершки.

Більш детальну інформацію про автопілоти на трактор FJ Dynamics надають спеціалісти Геометр Україна, яка є представником виробника в Дніпропетровській області.

Геометр Україна

м. Дніпро вул. Янтарна 75/3

т. 0 800 215 775

Сайт: shop.gpsgeometer.com

Сторінка у ФБ: https://www.facebook.com/geometerukraine

Інстаграм: https://www.instagram.com/geometer.com.ua/


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ