На підприємстві АрселорМіттал внаслідок руйнування дамби стався витік технічної води

За матеріалами інтернет-видань 03.01.2022 7341
На підприємстві АрселорМіттал внаслідок руйнування дамби стався витік технічної води

Держекоінспекція України заявила про надзвичайну ситуацію - на металургійному підприємстві Арселор Міттал Кривий Ріг стався витік тех води обсягом близько 80 тис. кубо метрів, внаслідок цього виявилися затоплені землі сільгосппризначення.

Фахівці Держекоінспекції після аварії прибули на підприємство для обстеження та моніторингу ситуації. Так, під час огляду місця надзвичайної ситуації інспектори виявили витік значної кількості забрудненої технічної води на земельну ділянку. земель для сільськогосподарського призначення. Інспектори здійснили відбір проб ґрунтів для лабораторного дослідження. У разі підтвердження факту забруднення земель Держекоінспекція здійснить розрахунок збитків.

Обставини та причини цієї аварійної ситуації наразі встановлюються комісією Держпраці.  ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» не тільки порушив правила експлуатації хвостосховища, в результаті чого стався витік технічної води, а й всупереч чинному законодавству не проінформував Держекоінспекцію про виникнення аварійних забруднень.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ