Ой, хто, хто Миколая любить

Марина Бабич 15.12.2021 398

Мені здається, що день Святого  Миколая очікують як діти, так і дорослі. Якось так загадково вранці 19 грудня простягнути руку під подушку і знайти маленьку шоколадку, яка призначена саме тобі. І здогадуйся, хто, коли туди її поклав! І смачніша вона в сотню разів від тієї, що сама б купила. Коли переживаєш такі чудові емоції сам, то готовий їх дарувати і своїм дітям, рідним, близьким. Який подарунок обрати? Будь-який. Він же дорогим відразу стає, як тільки ховається під подушку.

Шановні читачі, пам’ятаєте давню легенду про Миколая Чудотворця:

«- Що ти хочеш отримати в нагороду за добре життя на землі? - запитав Господь у Миколая, коли після смерті його душа постала перед престолом Всевишнього.

- Нічого не хочу, - відповів Миколай, тільки дозволь мені, Боже, хоч інколи сходити з неба на землю і відвідувати людей, яких я дуже сильно люблю.

- Я знав, що ти про це попросиш. Ти зможеш це робити. Щороку, в день своїх іменин, сходитимеш на землю в ніч з 18-го на 19-те грудня. І чинитимеш  добро для ближніх,  і радітимеш, коли і дорослі, і діти тобі в цьому допомагатимуть».

Ця легенда примусила замислитися, як же це добро робити, щоб по-справжньому? Відкрила ФБ-сторінку Андрія Пінчука, священика (Парафія святого Архістратига Михаїла с.Волоське), і, справді, зрозуміла.

Андрій Пінчук опублікував пост з назвою «Поверніть Миколаю день святого Миколая». У ньому він аналізує добро і псевддобро і  надає кілька уроків дорослим. Серед них, зокрема, такі:

«1. Дарувати подарунки незнайомим дітям у дитячому будинку - зло.

2. Дарувати подарунки дітям у дитячому будинку, з якими ви встановили дружні міцні відносини, і в житті яких стараєтеся бути значимими - добро.

3. Допомагати дитячим інтернатам і будинкам - зло.

4. Допомагати дитячим інтернатам і будинкам закриватися - добро. Хороший дитячий будинок = закритий дитячий будинок.

5. Всиновити дитину, взяти до прийомної родини, під опіку або в патронатну сім’ю - добро.

6. Допомагати родинам, які взяли до себе прийомних дітей - добро.

7. Приїжджати до дитячого будинку один раз на рік до дня святого Миколая з різними машинками і ляльками, давати кошти на такі поїздки і подарунки, або підтримувати організації і групи, що ініціюють подібні проекти - абсолютне зло.

8. Допомогти дитині із дитячого будинку з успішністю, оплатити їй репетитора, допомогти вступити до вищих навчальних закладів – це добро.

9. Допомагати сім’ї із сусіднього під’їзду, у якої через хвороби і бідність можуть забрати дітей до дитячого будинку – це добро.

Не засмучуйте святого Миколая!

Творіть добро розумно, мудро і правильно.

І нехай ваші добрі справи несуть світло, а не пітьму, несуть радість, а не скорботу, несуть просвітління, а не відчай.

Святитель  Миколай, помагай нам!»


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ