Експортні ціни на українську агропродукцію

За матеріалами інтернет-видань 26.04.2024 429
Експортні ціни на українську агропродукцію

За повідомленням SPIKE BROKERS, ціни на кукурудзу продовжують зміцнення. На зовнішньому ринку спостерігається супротив зростанню цін на кінцевих ринках збуту. Один із основних факторів, що підтримують ціни в Україні - Китайська програма, поступово зменшується у відвантаженнях з кожним місяцем. Один з основновних ринків збуту для України - північна Африка, в очікуванні відвантажень та пропозицій з Аргентини, які будуть активнішими з початку травня. Учасники ринку зараз можуть успішно реалізувати кукурудзу за найвищими цінами з осені 2023 року при найнижчій вартості логістики. В морських портах можна продати кукурудзу за цінами в межах 160-162$ залежно від періоду поставки. На західному кордоні можна реалізувати кукурудзу за 150-155€, завантажено в європотяг.

Трейдери активно звільняються від накопичень та продають залишки пшениці минулого врожаю в очікуванні нового. Покупці на кінцевих ринках також не поспішають і вже готуються до пропозицій нового врожаю. У результаті ціни на пшеницю в морських портах сповільнили свій ріст і залишилися майже без змін порівняно з минулим тижнем. Продати в морських портах пшеницю з вмістом білка 11,5% можна за ціною в межах 175-178$ з доставкою квітень-травень. Різниця між продовольчою та фуражною пшеницею очікувано звужується перед новим врожаєм і складає вже 12-15$ за тонну. Новий врожай пшениці з вмістом білка 11% з поставкою в Італію на липень-вересень можна продати за ціною від 205 до 210€, залежно від виду транспорту та періоду поставки. На період жовтень-грудень 2024 року в Італії спостерігається премія на продовольчу пшеницю більше ніж 10€ за тонну.

 Ціни на соняшник залишилися стабільними. Деякі переробники починають розглядати можливість переходу на переробку ріпаку. Стагнація зовнішніх цін на олію, при зменшенні пропозиції соняшнику на внутрішньому ринку, не надає переробникам впевненості в продовженні активної програми переробки. Шрот торгується в портах за ціною 195$ проти 200$ за пропозицією.

Обмежений попит на НЕ-ГМО сою FCA Чоп за 420-425€ за тонну відкриває хороші можливості для збуту олійних культур в Європу. Ціни на сою в портах значно відстають від цін на західному кордоні. Для України стає все більш очевидним реалізація сої в напрямку Європи в період від квітня до серпня.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ