25 тисяч гривень штрафу замість 12 років ув'язнення

Микола Ясень 05.06.2024 302

   Тут так і хочеться вигукнути НУ І НУ! Або ще ОТАКОЇ!  А ще напрошується з давніх давен відома приказка, що РУКА РУКУ МИЄ. А що інакше можна думати перш за все стосовно не покараного, а тих стосовно, хто його карав - спершу товариш прокурор, а потім і пан суддя. Бо судіть тепер самі: 25 тисяч гривень штрафу замість 12 років ув’язнення -  на Дніпропетровщині суд такий вирок виніс голові сільради, який спіймався як корупціонер на хабарі в особливо великих розмірах. Читаємо: "ексголові сільради селища Любимівка на Дніпропетровщині суд призначив покарання у вигляді 25 тисяч 500 гривень штрафу, хоча спочатку посадовця мали ув’язнити на 12 років за земельні махінації".  Про це повідомляє Відкритий з посиланням на вирок суду. 

   Сталося ж ось що: "Сільський голова запропонував знайомому за хабар у розмірі 25 тисяч доларів посприяти в передачі йому земельних ділянок. Він мав переконати депутатів, аби ті проголосували за рішення про надання дозволу на виготовлення проєктів землеустрою для відведення земельних ділянок у власність. За місяць посадовець отримав кошти, але його за загребущу руку спіймали на гарячому. Голову сільради цілком заслужено і справедливо звинуватили в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі у поєднанні з її вимаганням".

   Проте під час суду, як повідомив щойно Відкритий,  прокурор помʼякшив обвинувачення до зловживання впливом, а ексголова сільради погодився визнати провину. Сторони по суті домовилися - уклали угоду виходить, і як на нас, не безкорисну з обох стороін - про покарання у вигляді 25 тисяч 500 гривень штрафу, хоча спочатку посадовець міг сісти на 12 років із конфіскацією майна...

   То як все це назвати? Думаємо, що дійсно зловживанням не тільки колишнього сільського голови, а й стражів правопорядку та разом з ними судочинців. Ось де сьогодні корінь зла, котрий необхідно викорчовувати з усіма потрохами!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ