ВРП звільнила «зашкварених» суддів Світлану Козіну і Сергія Варняка

За матеріалами інтернет-видань 05.06.2024 297
На зображенні може бути: 2 людини та текст «ЦПК»
    Гарні новини. ВРП одноголосно звільнила двох суддів, яким не місце у судовій гілці влади. Йдеться про звільнення без довічних виплат!
  Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
⭕ Зокрема, звільнили суддю Ржищевського суду Київської області Світлану Козіну (на фото ліворуч).
Зокрема, Друга Дисциплінарна палата ВРП встановила, що суддя регулярно допускала грубі порушення під час розгляду заяв іноземців про встановлення факту народження їхніх родичів на території України.
   Все це здійснювалося для подальшого фіктивного набуття громадянства України.
Як встановив член ВРП Роман Маселко, більшість заяв у справах подані від імені одного представника. Окрім того, суддя опиралась на підроблені документи, які не підтверджувались даними з архівів та інших установ.
   Цікаво, що позивачі укладали фіктивні договори оренди на житло у Ржищеві, щоб заяви потрапили саме до судді Козіної. За деякими адресами були нежитлові приміщення, а деяких взагалі не існує.
   Заявник в одній зі справ знаходиться у розшуку з метою екстрадиції до Німеччини. Там його хочуть покарати за вчинення злочину, пов’язаного із наркотиками.
Але суддя нічого не перевіряла і задовольнила 40 схожих позовів! Причому робила це дуже швидко, інколи за кілька днів.
Суддя Козіна з’явилась на засідання ВРП, але повідомила, що не знала, що має право оскаржити рішення Дисциплінарної палати. В підсумку ВРП остаточно звільнила суддю.
⭕ Крім того, ВРП звільнила суддю Херсонського окружного адмінсуду Сергія Варняка (на фото праворуч).
Він був відряджений до Одеського окружного адмінсуду, але з серпня 2022 року не з’являвся на роботу.
Після деокупації Херсона суддя втік на... тимчасово окупований лівий берег Херсонщини, отримав ідентифікаційний код рф та пенсію окупантів, а також активно звертається до окупаційних органів.
❗Вітаємо такі рішення ВРП і принагідно нагадуємо, що досі не розглянуті численні скарги щодо ексголови Верховного Суду Князєва, ексголови ОАСК Вовка та низки одіозних суддів, які досі продовжують отримувати суддівську винагороду.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ