Фермерам Дніпропетровщини допоможе жнивувати ООН

Григорій Давиденко 23.06.2022 426

 ФАО пропонує виділити $115,4 млн малим та середнім фермерським господарствам України

Війна в Україні, що розпочалася 24 лютого 2022 року, призвела до масштабних страждань людей від її наслідків. Певні спроби ООН стриножити агресивну москву поки нічого не дали. Задля запобігання голоду Продовольча та сільськогосподарська організація ФАО, утворена ООН, розробила План швидкого реагування для проведення заходів зі збереження життя та засобів до існування..

Український уряд звернувся до ФАО з проханням підтримати вразливих сільгоспвиробників через надання грошової допомоги та сільськогосподарських ресурсів, а також доступу до найважливіших ринків. Певні кроки вже зроблені і в Дніпропетровщині: весною невеликі і середні фермерські господарства  отримали  750 одиниць посівного матеріалу насіння кукурудзи для сівби. А вчора у Дніпрі відбулася зустріч представництва ФАО в Україні із представниками Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області. Організувала захід Дорадча служба Дніпропетровської області, її керівник Максим Максимов розповів «Фермеру Придніпров’я»:  

- На заході були обговорені найбільш пекучі проблеми хліборобів Січеславщини – що саме потрібно для успішного проведення жнив? Чи буде чим сіяти озимину? За підсумками зустрічі визначені три основні напрямки допомоги: пальне для жнив, полімерні рукави та переносні ангари для зберігання урожаю, а ще насіння для сівби озимих. Допомогу ФАО в Україні організовують її іноземний представник та куратор у Дніпропетровській області Олена Сафарова, в безпосередній розподіл підготує Асоціація фермерів області.

Наприкінці зустрічі голова АФПЗ Дніпропетровщини Анатолій Гайворонський подякував представникам Об’єднаних націй за увагу до надзвичайних проблем хліборобів краю. Він запевнив, що українці із допомогою ФАО навіть в умовах війни зроблять все необхідне, аби Україна і світ не постраждали від примари організованого кремлем голоду.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ