Фермери Придніпров'я через негоду завершать сівбу пізніше

За матеріалами інтернет-видань 28.04.2023 247
 
 
 
Посівна-2023: аграрії Дніпропетровщини не зможуть засіяти ранніми ярими всі заплановані площі

   Через несприятливі погодні умови аграрії Дніпропетровської області, ймовірно, не зможуть досягти запланованих показників площ сівби ранніх ярих культур.

   Таку думку висловив директор Інституту зернових культур НААН України Владислав Черчель, повідомляє АПК-Інформ з посиланням на «Відкритий».

   Як зазначив фахівець, зазвичай станом на кінець квітня в краї вже мала б закінчуватися сівба ранньої ярої групи сільгоспкультур, але погодні умови внесли свої корективи. В полі практично неможливо зараз працювати через повені та перезволоження ґрунту.

   «За першу декаду квітня в окремих районах Дніпропетровської області випало півтори норми опадів, за другу – дві, а то й 3,5 норми! Дощило практично кожного дня. Це зупинило посівну кампанію в регіоні», – сказав він.

Посівна – 2022: Сівба ярих зернових культур розпочалася у 21 області  України -

   Також Владислав Черчель нагадав, що цього року метеорологічна весна прийшла на тиждень раніше, ніж зазвичай, але наростання температури повітря було дуже повільним. Аграрії встигли підживити озимину, але через надмірні опади багато господарств просто не можуть розпочати сівбу.

«Всі терміни для ранньої ярої групи практично скінчились. Проте окремі культури встигли засіяти. Ярого ячменю планувалось понад 100 тис. га, але посіяли менше. Ранні ярі культури, найімовірніше, вже не будуть сіятись. Це компенсується іншими, наприклад, кукурудзою чи соняшником, якого в Дніпропетровській області зазвичай сіють близько 600 тис. га, а цьогоріч прогнозується більше», – зазначив вчений.

    «У той же час, з ярої пшениці в Дніпропетровській області перевиконання плану, засіяли вже 20 тис. га. Зазвичай це була набагато менша площа», – додав він.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ