Кіровоградщина рекомендує місцевим аграріям збільшити площі овочевих

За матеріалами інтернет-видань 06.04.2022 667

Кіровоградська обласна військова адміністрація рекомендувала аграріям регіону збільшити площі овочевих культур. Про це зазначено на сторінці ОДА у FB, передає "Фермер Придніпров'я".
За даними регіонального департаменту АПК, така необхідність виникла в першу чергу для забезпечення соціальних закладів, шкіл, дитячих садочків та лікарень.

"Тому   голови адміністрацій та рад мають відпрацювати з керівниками агроформувань, фермерами та фізичними особами підприємцями питання щодо збільшення посівних площ овочевих, баштанних та картоплі.
Станом на сьогодні аграрії  області проводять посівну ранніх зернових та зернобобових культур, згідно з графіком та прогнозованих показників цього року", - опубліковано у соцмережі.
За словами  начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрія Райковича, якщо  поруч із традиційними культурами збільшимо чи відновимо площі під овочеві та й збільшимо круп’яні, то необхідно подумати не лише про обсяги на продаж населенню, а й про заготівлю продовольства для лікарень, шкіл, садочків, громадського харчування.

"Це солідний ринок і заробіток для аграріїв. І наша область мусить отримати у цьому сегменті друге дихання! А наступний логічний крок - переробка! Згадайте – заводи продтоварів, консервні цехи. Це – шанс", - сказав Андрій Райкович.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ