Митник Черкасський «заробив» S25 мільйонів на майно в Дубаї

За матеріалами інтернет-видань 29.05.2024 366

   Один митник заходився у 2008-му інвестувати у житло. І дуже сумлінно працював на державній службі. Так добре й натхненно, що як "нове обличчя» був призначений, теж новими, і теж хвацькими "слугами народу", заступником голови Митної служби. І заощадив він собі на хатинку, 5 земельних ділянок та автомобіль Бентлі в Україні і на нерухомість у 25 мільйонів доларів у Дубаї. І забував, бідолашний, це все вказати у декларації, і жоден контролюючий державний орган це не помітив. І жодної кримінальної справи, все по-чесному, за законом. А помітили все це тільки журналісти, от все їм кортить знати, лізуть усюди, втручаються в особисті справи невтомних державних керівників…

   Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка Фб.

Два митники, одна лікарка і майно в Дубаї на $25 мільйонів
Це третя частина з нашого циклу розслідувань про дубайську нерухомість українських посадовців – і цього разу мова про митників.
Журналісту «Схем» Максим Савчук завдяки Дубайському витоку вдалося з’ясувати, що власниками майна у найбільшому місті в ОАЕ стали працівники Державної митниці.
🔻Ідеться про ексзаступника голови Державної митної служби Руслана Черкасського, якого зі скандалом звільнили на початку 2023 року. У 2008 році він інвестував в апартаменти спільно з Віталієм Кіро – фігурантом журналістських розслідувань, бізнесменом, пов’язаним із виробництвом сигарет з підробленими акцизними марками. Загалом Черкасський і Кіро інвестували в декілька апартаментів та офісів у Дубаї, сукупна вартість цього майна, згідно з даними транзакцій – близько 25 мільйонів доларів. При чому, дві квартири з цього переліку здавалися в оренду, але Черкасський ніколи не згадував про це у деклараціях.
«Схеми» звернули увагу і на те, як покращилося матеріальне становище цивільної дружини посадовця – засновниці косметологічної клініки Марії Трифонової – а саме, з 2017 року, відколи митник Черкасський почав вказувати її в своїх деклараціях. Вона та її матір за кілька років стали власницями п`яти земельних ділянок під Києвом, заміських будинків та дорогих авто.
🔻Ще один митник, на якого звернули увагу «Схеми», – це державний інспектор митного поста «Смільниця» у Львівській області Андрій Конанець. У 2010 році він вклався у студіо площею 34 квадратних метри у комплексі Lakeside. Ця дубайська квартира була придбана за 175 тисяч доларів і згодом здавалась в оренду, що принесло 36 тисяч доларів. У майнових деклараціях Конанець не згадував, що володіє квартирою у Дубаї та отримує дохід від оренди.
Детально про все це дивіться у новому розслідуванні «Схем» за посиланням в коментарях

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ