Найбільший виклик посівної 2024 - брак коштів

За матеріалами інтернет-видань 29.05.2024 310
Найбільший виклик посівної 2024 - брак коштів

Видання Kurkul.com зазначає,  що посівна 2024 року для українських аграріїв була складною. Таку оцінку посівній дають близько 41% опитаних фермерів згідно з дослідженням серед мікро, малих та середніх агровиробників (ММСБ) за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

Близько 40% оцінюють посівну задовільно чи позитивно (22,5% - позитивно і 17,5% - задовільно). 19% респондентів не змогли надати чітку оцінку, натомість описово оцінюють свій досвід проведення посівної як виклик, який вони подолали, зокрема завдяки державній та донорській підтримці та відданості своїй справі.

Переважна кількість респондентів — понад 63% — зазначили, що їхні посівні площі не змінилися у порівнянні з попереднім роком. 22% звітують про збільшення посівних площ, і 15% інформують про зменшення посівних площ у порівнянні з попереднім роком. Водночас станом і якістю своїх посівів задоволені 74% фермерів, незадоволені – 22%, а 4% респондентів назвали свої посіви такими, що знаходяться у критичному стані.

 

Посівна 2024
Посівна 2024

 

Матеріально технічне забезпечення господарства і його готовність до посівної «достатнім» охарактеризували лише 3,5% агровиробників, а «критично недостатнім» назвали понад 30,5% аграріїв. Більшість опитаних – 66% — констатували вимушену економію, аж до повної відмови від добрив, під час проведення посівної 2024 року.

Найбільшим викликом посівної 2024 року для респондентів став брак власних коштів. Про це говорять 62% респондентів. Кадровий голод став найбільшим викликом майже для кожного десятого агровиробника (9% відповідей). Не відчули жодних викликів – 4,5% опитаних.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ