ШАХРАЇ ВИДУРИЛИ У ФЕРМЕРІВ ЗБІЖЖЯ БІЛЬШЕ, НІЖ НА 7 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Микола Ясень 19.11.2023 350

Члени організованої групи привласнили понад 1100 тонн урожаю зернових

2d82752526d3e27e84ce30ada9c28cbe

 

;У Кіровоградській області винила і підступно діяла організована банда шахраїв, яка зуміла видурити у фермерів понад тисячу сто тонн урожаю зернових. Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура. Читаємо: злодії вводили в оману керівників фермерських господарств з Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей. 

Повідомляється, що наразі досудове розслідування уже завершено. Обвинувальний акт відповідно направлено на розгляд суду. Обіцяють, що шахраям загрожує до 12 років позбавлення волі.

За  даними слідства, говориться в повідомлені, обвинувачені налагодили протиправний зухвалий штукарський механізм скупки зернових. А це змушує нас закликати фермерів і інших регіонів бути пильними.  Як радить народне прислівєя,необхыдно старатисяс ім разів відміряти, перш ніж відрізати.Тим паче, що зловмисники досить переконливо видавали себе за серйозних та впливових фермерів. Насправды злочинне угрупування псевдофермерів організував раніше судимий вихыдець з Олександрійського району Кіровоградської області. Але за участі ще трьох осіб аж з Київщини. А це значить, що могли появитися де завгодно і в будь-якій іншій області.

«Так, шахраї розміщували у соцмережах оголошення про викуп сільгосппродукції, доволі швидко домовлялися, обговорювали на привабливих для місцевих фермерів умовах оплату та її строків. Вивозячи зерно, давали аграріям невеликий авансовий платіж за продукцію. А згодом відстрочували розрахунок… та зникали зі зв’язку», — йдеться у повідомленні відомства.

До речі, з осені 2022 до весни 2023 року таким  ось чином негідники  ошукано 11 фермерів. Як наслідок -  заволоділи збіжжям кукурудзи та сої на суму, стверджує кіровоградська облпрокуратура,  понад 7 млн гривень. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ