Томаківська громада провела колосальну роботу із забезпечення водою населення

За матеріалами інтернет-видань 06.06.2024 394
Томаківська громада провела колосальну роботу із забезпечення водою населення
Рівно рік тому, 6 червня 2023 року, внаслідок теракту на  Каховській ГЕС, Томаківська громада в числі інших громад Дніпропетровщини лишилася без централізованого водопостачання. Почався дефіцит питної та технічної води. Було проведено колосальну роботу, щоб зараз впевнено визнати: Томаківка впоралася.
Як саме, - розповідає  Томаківка.
 
Першим кроком до розв’язання проблеми припинення водопостачання було проведення інвентаризації резервних джерел водопостачання. Було проінвентаризовано та облаштовано насосами автоматичної подачі води 22 резервних джерела. Здійснювався підвіз технічної води: з червня по серпень машинами ДСНС, з вересня по грудень- комунальними машинами.
 
Загальна кількість пізвезеної технічної води з червня по грудень 2023 приблизно становить 3000 м3. На ліквідацію надзвичайної ситуації внаслідок підриву Каховської ГЕС було придбано ємності, насоси, помпи, та інші необхідні речі для забезпечення доступності населення до забору води на суму 836 тис.грн.
Також вагомою була та є допомога міжнародних партнерів. Від фондів отримано благодійну допомогу у вигляді майна на суму близько 6 мільйонів гривень. Завдяки допомозі партнерів було встановлено 5 систем зворотного осмосу: o система зворотного осмосу Nerex KissBlu 440-Si, потужністю 1000 літрів/год, надана, та встановлена благодійною організацією Water Mission,o система зворотного осмосу Wise Water M-24,потужністю 1000 літрів/год., надана та встановлена благодійною організацією «Благодійний фонд «Разом для України».
o система зворотного осмосу Wise Water M-24,потужністю 1000 літрів/год., надана, та встановлена благодійною організацією «Благодійний фонд «Разом для України».
o система зворотного осмосу AMRO-1500,потужністю 1000 літрів/год., надана Міжнародною організацією з Міграції.
o система зворотного осмосу Wise Water M-24,потужністю 1000 літрів/год., надана та встановлена благодійною організацією «Благодійний фонд «Рескью Нау».
 
За весь період роботи систем у 2023 році було очищено близько 2 мільйонів літрів води.
Було організовано видачу 1.1 млн. л бутильованої води, що в свою чергу отримало близько 86 тис. осіб. Видано 10700 шт. бактерицидних таблеток, це приблизно 8 тис. отримувачів.
Щиро дякуємо усім Благодійним організаціям, партнерам та друзям громади за допомогу!
 
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ