У Петриківській громаді Дніпропетровщини вакцинують проти сказу домашніх тварин

Марина Бабич 27.09.2023 533
У Петриківській громаді Дніпропетровщини вакцинують проти сказу домашніх тварин

У Петриківській ТГ Дніпропетровщини до 29 вересня триває щеплення свійських тварин проти сказу. Такі заходи проводяться на території неблагополучних територій: у селищі Петриківка і селі Мала Петриківка. Повідомила Петриківська громада.
Зазначається, що в ОТГ зареєстровано 3 випадки сказу, тому співробітники Царичанської районної держлікарні ветеринарної медицини відвідуватимуть  садиби людей з метою захистити вакциною домашніх улюбленців.
Зокрема, в коментарях ФБ дописувачі пишуть, що помітили у Малій Петриківці зростаючу популяцію лисиць. Вони наражають на небезпеку людей і тварин. Кажуть, що вздовж річки велика кількість лисячих нор, біля яких лежать кістки і пір'я сільськогосподарської птиці.
Тому разом з вакцинацією, варто подумати, як зменшити  чисельність хитрих рудохвостих, - пропонують жителі громади.

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, станом на 1 вересня 2023 року у Малій Петриківці зареєстровано сказ дрібної рогатої худоби, у Петриківці - сказ  котів.
Фахівці Держпродспоживслужби попереджають, сказ - небезпечна інфекційна хвороба тварин і людей. Збудником сказу є вірус, що вражає центральну нервову систему. При відсутності своєчасної екстреної вакцинації тварин чи людини захворювання призводить до смерті.
Для запобігання  сказу потрібно регулярно проводити щеплення домашніх улюбленців, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, терміново звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини.
У разі виникнення питань необхідно звертатися до державних ветеринарних лікарів, які обслуговують територію, за місцем утримання тварин або до Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за телефоном           0997231699.
Додамо, що у деяких регіонах України вже завершено осінню кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Приміром, в Івано-Франківській області така кампанія тривала 3 дні.  На території сільськогосподарських, лісових угідь, вирубок, на перехрестях та узбіччях доріг, вздовж річок шляхом наземного розподілу було розкладено 62,5 тис. доз вакцини на загальній площі 2,5 тис. км. кв. Це за дозами і площею вдвічі більше, ніж навесні цього року.
Приманка з вакциною у вигляді невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна безпечна для людей та тварин і стосується тільки диких мешканців природи.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ