У Житомирщині після обробки хімікатами полів біля села помер 8-річний хлопчик

За матеріалами інтернет-видань 08.07.2023 450

    Жахлива рукотворна трагедія сталася у селі Ходаки, Коростенського району. Поліцейські розпочали досудове розслідування.

Про це 6 липня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

   «Увечері 5 липня на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 50-річної жительки с. Ходаків про кончину її сина, який знаходився на лікуванні в обласній дитячій лікарні. Поліцейські розпочали досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

   Попередньо встановлено, що хлопчика ушпиталили до лікувального закладу 3 липня. Також у цій установі зі схожими проявами захворювання нині перебуває і його старший братик, 2010 р. н. За словами матері дітей, різке погіршення їхнього стану здоров’я сталося одразу після обробки хімікатами посівів на полях поблизу села, у якому вони проживають.

   Нині тіло померлої дитини направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також слідчі призначили низку інших експертних досліджень. Зокрема, працівники слідчо-оперативної групи Коростенського РУП спільно з представниками Екологічної інспекції Поліського округу та Держпродспоживслужби проведуть відповідний огляд та забір зразків із полів, що обробляються місцевим агропідприємством.

Наразі інших випадків отруєння серед жителів с. Ходаків не зафіксовано.

   Місцеві жителі повідомили редакції, що родина хлопчиків мешкає поруч з угіддями агрофірми ДФУ «Агро», яка зареєстрована у с. Грозине.

    Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2023 року у Житомирській області братик та сестричка отруїлися водою з криниці. Дітей ушпиталили до лікарні.

   Житомир.info


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ