Уряд Чехії надає підтримку Петриківській громаді в оновленні центру для людей старшого віку

Марина Бабич 07.10.2024 44
Уряд Чехії надає підтримку Петриківській громаді  в оновленні центру для людей старшого віку

За повідомленням Дніпропетровської ОВА, у Петриківській громаді стартували роботи з оновлення центру для літніх людей. У будівлі мають оновити санвузли, душові, пральні та кухні. Планують встановити сонячні панелі. Це надасть автономію центру у підзарядці гаджетів та приготуванні їжі під час можливих відключень світла.
Зазначається, що проєкт оновлення втілюють CARE та ГО «Аваліст» за підтримки Уряду Республіки Чехія.
Як наголосила заступник директора CARE в Україні Францизка Йорнс, війна в Україні спричинила масове переміщення населення з регіонів, наближених до лінії фронту, до тилових областей. Тому умови проживання найуразливішіх груп, а саме літніх людей, жінок та дівчат мають бути гідними для адаптації на новому місці.

"Наше завдання – створити гідні умови проживання та забезпечити базові потреби», – зазначила Францизка Йорнс.

Наразі центр  прихистив майже 40 людей від 60 до 92 років. Їм надається психологічна підтримка, консультації,  групові сесії, заняття  з арт-терапії.
За словами Надії Задорожньої, заступниці начальника Дніпропетровської ОВА,  з початку повномасштабного вторгнення Дніпропетровщина прийняла близько 400 тис. внутрішньо переміщених осіб. Щоб надати житло та умови для проживання такій великій кількості людей, підключаються  міжнародні партнери. Вони передають гуманітарні вантажі, забезпечують одягом та товарами першої необхідності, допомагають облаштувати помешкання і зменшити моральний тиск втраченого дому.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ