З ПРИВОДУ ХМЕЛЬНИЦЬКИХ МІЛЬЙОНЕРІВ: У ДОМОВИНІ НЕМАЄ КИШЕНЬ

За матеріалами інтернет-видань 19.10.2024 68

 

Тетяна ВАСИЛЕНКО

САМЕ про це подумалося, щойно інформаційний простір облетіла новина про статки очільниці Хмельницької Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Тетяни Крупи та її родини. У справі фігурує син, який досі очолював обласне управління Пенсійного фонду. А чоловік, колишній начальник Держаудитслужби в області, буквально лежить на пачках доларів: це фото миттєво розлетілось соцмережами. І заявляє: найму для дружини найкращих адвокатів України, бо добре знаю законодавство. Моє, мовляв, право мати готівку.

Звісно, але щонайменше довівши її походження, принаймні така практика існує у цивілізованих країнах. Інакше шлях один — за ґрати.

Проте його дружина (до речі, заслужений лікар України та депутат обласної ради, член фракції «Слуги народу») не внесла оці купи готівкових коштів до своєї декларації. Так, за 2023-й задекларувала лише зарплату за основним місцем роботи і за сумісництвом, пенсію та якийсь там мільйон гривень буцімто від здачі майна в оренду. Бо хто ж власноруч рубатиме гілку, на якій сидить? Причому сидить не один рік: списки ухилянтів із діагнозами, які дозволяють якщо не виключити їх із військового обліку, то принаймні дістати відстрочку, що їх у неї знайшли, — красномовне тому підтвердження. А дві сумки з півмільйоном доларів (!) вона просто викинула за вікно: це ж так собі, папірці для «господарів життя». Довірливі українці ще принесуть…

Хіба це вкладається в логіку адекватної людини? У здоровий глузд? Втім, ще не встигли обрати запобіжного заходу для Крупи, як надійшов сигнал: заново перевірятимуть висновки Хмельницької МСЕК. Гадаю, це буде сізіфова праця: хто свідомо платив за інвалідність, той уже давно за кордоном. А тих, хто ще не виїхав, виходить, публічно попереджають — тікайте швидше! Бо як же ще розцінити цю непрофесійність? Замість того аби зробити справу, а тоді повідомити, що і як, усі мерщій поспішають пропіаритися.

Подібне ми вже бачили: з народними депутатами від тих-таки «слуг» Одарченком (який досі є членом парламентського антикорупційного комітету!) та Дмитруком (котрий днями… проголосував у Верховній Раді он-лайн із Лондона)… Обидва безперешкодно виїхали за кордон вже після президентського «прочухана». До речі, й чоловік, і син Крупи мають інвалідність (ну це ж сімейний бізнес), тож безперешкодно можуть полишити Україну…

Що ж виходить: нас просто мають за меншовартісних, які нездатні відрізнити зерно від полови, а відверту брехню — від правди? То це вже кінець «епохи бідності» чи тільки початок?

Вочевидь, початок. Бо того ж дня на Харківщині затримали начальника однієї зі МСЕК та викрили злочинну групу з 13 осіб, які допомогли набути фальшиву інвалідність щонайменше чотирьом сотням ухилянтів. Затим — повідомлення із Житомира: буцімто лікарка приватного медичного закладу видавала чоловікам підроблені результати МРТ, навіть без самого обстеження.

Як бачимо, злочинний спрут не гребує заробітками на чорній біді, яку приніс в Україну «рускій мір». Невже ж нема на те ради? Якщо її не знайдуть посадовці, то українці самі відновлять справедливість. Так, ми терплячі — але до певної межі. Наш терпець завше уривався не за шматок хліба, а тоді, коли принижували нашу гідність.

«Дві України» — так називається книжка львівського історика Ярослава Грицака, яку він написав задовго до кривавої війни. Але тепер це роздвоєння поглиблюється: одна Україна стоїть на смерть на передовій, інша — розкошує в тилу. Тобто одна плаче, друга скаче. Розважається. Скуповує нерухомість, насамперед за кордоном. Виводить туди скроплені кров’ю співвітчизників украдені в них же кошти. І нахабно, безбоязно заробляє нові потоки на простих українцях. Чому ж ми толеруємо цю ганьбу? Для чого несемо останнє посіпакам диявола? І що далі — здатися кремлівському карликові?

Пильно стежимо за розвитком ситуації — настане врешті-решт відповідальність чи знову все «спустять на гальмах»? Журналіст Юрій Бутусов підрахував: 6,5 мільйона доларів, які знайшли у помешканні Круп, — це 4300 квадрокоптерів «Мавік-3 Класік», яких критично не вистачає на фронті! Якби ці кошти спрямували на армію хоч трішечки раніше, може, ми не втратили б Вугледар. А якщо провести несподівані (а не проанонсовані) рейди по всіх МСЕКах України, можливо, ворог не дійде до Покровська та Мирнограда? Бо «реформують» цю систему вже два роки: обіцяли й суцільну цифровізацію, і спрощення цієї принизливої процедури для наших захисників… Тим часом, повідомив комбат 2-го батальйону третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук, кількість відмов захисникам в одержанні інвалідності у МСЕКах України сягає від 43 до 65 відсотків! Хто ж тримає «дах» над корумпованими структурами, які чинять пряму шкоду мобілізації, а отже, національній безпеці держави? Ми маємо почути відповідь на це ключове запитання!

7 жовтня Печерський районний суд м. Києва відправив на 60 діб під варту Тетяну Крупу з можливістю застави у 500 мільйонів гривень. На посаді вона перебуває 16 років поспіль, при чотирьох президентах! От вам і «нові обличчя», якими козиряв Зеленський… Висновки робіть самі

                                                   (ГАЗЕТА УКРАЇНСЬКИЇХ СЕЛЯН "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ")

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ