«Жовтень буде для нас найбільш напруженим періодом у збиральній кампанії»

За матеріалами інтернет-видань 10.10.2024 58
«Жовтень буде для нас найбільш напруженим періодом у збиральній кампанії»

За словами операційного директора Контінентал Костянтина Шитюка, наразі збір кукурудзи в господарстві триває лише на кількох масивах, де вологість відповідає базовому рівню. Інтенсивний же збір кукурудзи планується на другу половину жовтня.

"Жовтень буде для нас найбільш напруженим періодом у збиральній кампанії. Погодні умови на початку місяця значною мірою визначатимуть, наскільки успішно зможемо завершити сезон жнив. Загалом маємо до обмолоту 28,5 тис. га кукурудзи", - повідомив Костянтин Шитюк.

Компанія має оптимістичні прогнози щодо врожайності зібраних культур. Приміром, завершено обмолот соняшнику із загальної площі 13 тис. га. Збіжжя з хорошими якісними показниками,  олійність становить понад 50%, та й врожайність вище планової. Після завершення робіт з соняшником зусилля  спрямовані на обмолот сої, яка цьогоріч займає площу в  46,5 тис. га.
Також на полях Контінентал триває збір цукрового буряку і картоплі, які в цьому сезоні займають у структурі холдингу 3,2 тис. га й 1,8 тис. га, відповідно. По обох культурах отримано гарні проміжні результати, сприятливі погодні умови забезпечують достатню вологість ґрунту для якісного збирання з мінімальними пошкодженнями.

 

Контінентал Фармерз Груп

 

 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ